AK Parti'ye oy verenlere bakın ne dedi !

AK Parti'ye oy verenlere bakın ne dedi !

Ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen, AK Parti'ye oy verenler hakkında ilginç sözler söyledi.

Verdiği röportajda 1 Kasım seçimlerini analiz eden tiyatrocu Müjdat Gezen, AK Parti'ye oy verenleri "Mercimeğe oy verdiler" şeklinde ifade ederek, "Onlar da vebal altındadır" dedi.

Diktatör Adolf Hitler'in Hayatının Esrarengiz Yönleri'' filmi 27 Kasım'da vizyona girecek olan Müjdat Gezen 1 Kasım'da AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan seçim sonuçlarını Sözcü gazetesine değerlendirdi.

Röportajında AK Parti'ye oy verenleri eleştiren Müjdat Gezen "İktidara suçu yüklemekle olmaz onları iktidara getirenlerin hiç mi suçu yok? 'Avantayı alacaksın, mercimeğe, 300 liraya, çeyrek altına oyları vereceksin, ondan sonrada senin hiç günahın olmayacak!' böyle bir şey yok." dedi.

Avantayı alacaksın, mercimeğe, 300 liraya, çeyrek altına oyları vereceksin, ondan sonra da senin hiç günahın olmayacak!'

 İşte Sözcü'ye yaptığı o röportajın ilgili kısmı:

Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Vallahi değerlendirilecek bir tarafı yok bu işin. Çok değersiz buluyorum. Çünkü bizde de herhalde kabahat var. Hep kabahati başkalarında aramaktansa bizde de kabahat var. Ama %49,5 oy verenler bu vebalin altındadır. Bir kişinin burnu kanasa bunun ortağıdırlar. Bundan sonra top onlarda. Buyrun %49,5 oyu verdiniz ama olanları görmektesiniz. Yalnız siyasi partileri, yalnız iktidara suçu yüklemekle olmaz onları iktidara getirenlerin hiç mi suçu yok? 'Avantayı alacaksın, mercimeğe, 300 liraya, çeyrek altına oyları vereceksin, ondan sonra da senin hiç günahın olmayacak!' böyle bir şey yok. Artık onlar da vebal altındadır.

 "BAŞKANLIK SİSTEMİ GELİRSE ŞAŞIRMAM"

Yakın zamanda referandum yapılacak ve Tayyip Erdoğan'ın başkan seçilme olasığı var. Sizce nasıl olur?

- Başkanlık sisteminin Türkiye'ye uymadığını artık herkes biliyor. Ben %51 alacağını sanmıyorum. Zaten seçimde de bu kadar karşı propaganda yaptılar, 100 küsür kişinin ölümüne neden oldular. 'Bak görüyor musun insanlar biz yokken ölüyor' dediler, orada bile %51 alamadılar, yine alamazlar. Başkanlık sistemini Türk halkının yarıdan fazlasının benimseyeceğine hiç inancım yok ama olursa da şaşırmam. Dünyada en utandığım ve en üzülerek söylediğim kelime 'Burası Türkiye her şey olur' var ya o zaman onu diyeceğiz. Hiç duydunuz mu hayatta'burası Finlandiya her şey olur, burası İngiltere her şey olur' böyle bir laf yoktur. Çünkü ayıptır bu laf, biz sık sık bu lafı kullanırız. Burası Türkiye her şey olur hırsızlık olur, ayakkabı kutularında para olur, rüşvet olur, 'paraları sıfırla' olur, 600 bin liralık kol saatleri olur, bence de böyle düşünürsek ayıp olur. Çok fena ama maalesef böyleyiz. Bundan kaçınamıyoruz.