AK Parti'de Albayrak krizi mi ? Albayrak toplantılara neden katılmıyor ?

AK Parti'de Albayrak krizi mi ? Albayrak toplantılara neden katılmıyor ?
Güncelleme:

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir süredir toplantılara katılmıyor. AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü törenlerine, 30 Ağustos resepsiyonuna, il başkanları toplantısına iştirak etmedi” diye yazdı.

Hürriyet gazetesinin AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen ismi Abdulkadir Selvi, bugünkü “Kabine değişikliği ne zaman?” başlıklı yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili çok konuşulacak bir iddiayı köşesine taşıdı.

Ankara kulislerinde kabine revizyonu havasının hakim olduğunu belirten Selvi geçtiğimiz Cuma akşamı yaşanan "kabine değişikliği dedikodularını" değerlendirdiği yazısında  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bir süredir toplantılara katılmadığını yazdı.

Selvi yazısında "AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü törenlerine, 30 Ağustos resepsiyonuna, il başkanları toplantısına iştirak etmedi. Berat Albayrak’ın bir strateji dahilinde kendini geriye çekmesi söz konusu olabilir. Bu işin iki yüzü var. Biri Cumhurbaşkanı ile kayınpeder-damat ilişkisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi konusunda tavizsiz olduğu biliniyor. Seçimlerden sonra partide yapılan bir değerlendirme nedeniyle sert çıkmış ve “Ailemi tartıştırtmam” demişti. Yerden göğe kadar hakkı var. Aileler tartışılmaz, aile mahremiyetine saygı duyulur. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konusunu ise kırmızı çizgisi olarak ilan etmişti." ifadelerine yer verdi.

 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...