AK Parti'den Alaattin Çakıcı açıklaması: Soruşturma başlatıldı

AK Parti'den Alaattin Çakıcı açıklaması: Soruşturma başlatıldı
Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakaretler savuran Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak tehdit ve hakaret içerikli ifadeler kullanan Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Turan, "Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. İlgililerden edindiğim bilgi budur" dedi. "Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse, kime karşı yapılırsa bu yanlıştır, doğru değildir" ifadesini kullanan Turan, şöyle devam etti:

"Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti'nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret, tehdit olmaması gerekir."

Çakıcı ne demişti?

Çakıcı, iki gün önce partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında hükümete yönelik olarak “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” diyen Kılıçdaroğlu'na 'tepki' göstermişti.

Çakıcı, kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamasında Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak "Akıllı ol", "Vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın", "Kazığa oturturum" gibi tehdit içerikli ifadeler kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ise bunlara yanıt olarak şunları söylemişti:

"Türkiye'nin geldiği hale bakın. Hukukun olmadığı yerde, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç devleti haline gelebilir. Nasıl olur da böyle bir açıklama buradan gelir? Bahçeli ile ilişkisi nedir? Bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez."
 
 
 

Alaattin Çakıcı'dan Kılıçdaroğlu'na tehdit: Seni bakla kazığı ile tanıştırımAlaattin Çakıcı'dan Kılıçdaroğlu'na tehdit: Seni bakla kazığı ile tanıştırım

Kılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı'ya suç duyurusuKılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı'ya suç duyurusu

Kılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı'nın tehdidine sert yanıtKılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı'nın tehdidine sert yanıt

Çakıcı'dan Kılıçdaroğlu'na: Yüreğin varsa beni öldürtseneÇakıcı'dan Kılıçdaroğlu'na: Yüreğin varsa beni öldürtsene

Bahçeli'den Alaattin Çakıcı paylaşımıBahçeli'den Alaattin Çakıcı paylaşımı

Bahçeli'den sonra Çakıcı'ya o da sahip çıktıBahçeli'den sonra Çakıcı'ya o da sahip çıktı

Seçiniz...