AK Parti'de Bahçeli krizi: ''Bizden oy koparıyor!''

AK Parti'de Bahçeli krizi: ''Bizden oy koparıyor!''
Güncelleme:

Yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak kurmayacaklarını açıklaması olay olan MHP lideri Bahçeli için AK Parti'de karar alma süreçlerinde etkili olan bir milletvekilinin ''Bahçeli'nin yumuşak muhalefeti bizden oy kopartıyor'' dediği iddia edildi.

24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'yle birlikte giren ancak yerel seçimlerde ittifakı bozan MHP için AK Parti içerisinden çatlak sesler yükselmeye başladı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti kulislerinde dillendirildiği iddia edilen bir konuyu gündeme taşıdı.

İşte Sarıkaya TBMM koridorlarında yanına gelen bir AK Partili isme dayandırdığı iddiası:

Yanımıza gelen, AK Parti'nin karar alma süreçlerine de bazı konularda etki yapan, milletvekilinin ilk cümlesi şöyle oldu: "Devlet Beyi (Bahçeli) dinlediniz mi? Bu yumuşak muhalefeti bizden oy kopartıyor…" Burada kalmadı, yaptırdıkları anketlerde de bunu gördüklerini belirtip ekledi: "Ekonomik krizin yarattığı tepki nedeniyle bizden kaçan seçmen uzak muhalefete gitmiyor; yakın muhalefetteki MHP'yi tercih ediyor".

Hayıflanmasını yatıştıran cümle de devamında geldi: "Aman başka yere gitmeyip MHP'de kalsın; dönmesi kolay olur…" Bu yaklaşım bir süredir farklı partilerden de geliyor. Yerelde ittifakın ortadan kalkmasıyla MHP liderinin konuşmalarına çok daha fazla odaklanıldığı için belki eleştirileri dikkat çekiyor. Oysa Bahçeli, politik çizgisinde değişikliğe gitmedi. Belki konuşmasındaki vurgu tonunu bir tık yukarı çekmiş olabilir. Ancak, bunu merkez sağ tabandan oy beklentisiyle yaptığı kanaatine kapılan da yanılır.

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için...