AK Parti'den İstanbul seçimleri için yeni hamle

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "KHK'lılarla ilgili YSK'ya ek dilekçe vereceğiz" dedi.

Yeni haftada gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda olacak. Kurul yarından itibaren İstanbul seçimine yapılan itirazları görüşecek. İlçe kurullarından gelen raporları inceleyecek YSK sürecin sonunda nihai kararını açıklayacak.

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ile İYİ Parti YSK'dan seçimlerin iptaline ilişkin bir sonuç çıkmasını beklemezken, itirazların sahibi AK Parti ve seçimlere birlikte girdiği MHP YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ederek yenilemesi için karar vermesini bekliyor.

YSK'nın son kararının esas değil ara karar olduğunu belirten Yavuz, "Ne gerekçe yazacaklar 'Oy kullanamaz' derlerse, ben onu da merak ediyorum" değerlendirmesi yaptı. 

YSK, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılanların seçmen sayılmaması konusundaki iddialarıyla ilgili araştırma yapılmasına gerek görmemiş, KHK'lı seçmenlerin oy kullanabileceğine karar vermişti.

CHP'yi de eleştiren Yavuz, "Herhalde Cumhuriyet savcıları boş durmayacak, ilgili kurumlar boş durmayacak. Biz de boş durmayacağız. Bu kadar iş olmuşken, bu kadar kanuni çerçevenin dışına çıkılarak hileler olmuşken bunların takipçisi elbette Cumhuriyet başsavcıları da biz de olacağız" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu hizmetinden çıkarılanların seçmen sayılmaması konusundaki iddialarıyla ilgili araştırma yapılmasına gerek görmemişti.

KHK'lı seçmenlerin oy kullanabileceğine karar vermişti.

YSK İstanbul seçimine itirazı görüşecekYSK İstanbul seçimine itirazı görüşecek

Erdoğan'dan ''yeniden'' seçim mesajı: ''Millete gidelim !''Erdoğan'dan ''yeniden'' seçim mesajı: ''Millete gidelim !''

Binali Yıldırım'dan ''mazbata'' iddiasına yanıtBinali Yıldırım'dan ''mazbata'' iddiasına yanıt

Seçiniz...

14 Şubat ilanı nedeniyle ev hapsi verilen Merve Taşkın'ın nezarethane anıları da olay oldu 14 Şubat ilanı nedeniyle ev hapsi verilen Merve Taşkın'ın nezarethane anıları da olay oldu MHP'li milletvekilinden Sedat Peker'e teşekkür: ''Allah razı olsun!'' MHP'li milletvekilinden Sedat Peker'e teşekkür: ''Allah razı olsun!'' Herkes nikah tarihi beklerken, ünlü çiftin büyük aşkı bitti! Herkes nikah tarihi beklerken, ünlü çiftin büyük aşkı bitti! Özcan Deniz ''eşine kayınvalide şiddeti'' iddialarını ayetle doğruladı! Özcan Deniz ''eşine kayınvalide şiddeti'' iddialarını ayetle doğruladı! Survivor'un kadınlar düellosunda adaya veda eden isim belli oldu Survivor'un kadınlar düellosunda adaya veda eden isim belli oldu EYT'zedelerin 1.800 günle erken emekliliğinde formül belli oldu EYT'zedelerin 1.800 günle erken emekliliğinde formül belli oldu Türkiye'nin uykularını kaçıran tsunami dalgalarının risk haritaları yayınlandı Türkiye'nin uykularını kaçıran tsunami dalgalarının risk haritaları yayınlandı Hepimizi kazıklıyorlardı: Fahiş fiyata kesilen ceza dudak uçuklattı Hepimizi kazıklıyorlardı: Fahiş fiyata kesilen ceza dudak uçuklattı Survivor Yunus Emre'nin eşi Beria Özden, Bahar Candan'ın eşine attığı mesajı ifşa etti Survivor Yunus Emre'nin eşi Beria Özden, Bahar Candan'ın eşine attığı mesajı ifşa etti Ankara'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi! Ankara'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi!
Dekan yardımcısını vurup, intihara kalkıştı Dekan yardımcısını vurup, intihara kalkıştı Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi için olay iddia Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi için olay iddia Yeşil sahada ''yok artık'' dedirten kural hatası Yeşil sahada ''yok artık'' dedirten kural hatası Tanju Özcan'dan son anket sonuçlarına dikkat çeken tepki Tanju Özcan'dan son anket sonuçlarına dikkat çeken tepki İstanbullular dikkat! Lapa lapa kar yağacak, şehir beyaza boyanacak! İstanbullular dikkat! Lapa lapa kar yağacak, şehir beyaza boyanacak! Atom bombasından 500 kat güçlü asteroitin Dünya'ya çarpacağı tarih açıklandı Atom bombasından 500 kat güçlü asteroitin Dünya'ya çarpacağı tarih açıklandı Devrim Özkan'dan ''futbolcu gitti, basketbolcu geldi'' iddiaları için ilk açıklama Devrim Özkan'dan ''futbolcu gitti, basketbolcu geldi'' iddiaları için ilk açıklama HÜDA-PAR AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı'nı karşı karşıya getirdi HÜDA-PAR AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı'nı karşı karşıya getirdi Icardi'den L-Gante ile yeniden aşka gelen Wanda Nara'ya China'lı yanıt Icardi'den L-Gante ile yeniden aşka gelen Wanda Nara'ya China'lı yanıt The Economist yazdı: ''Türkiye’de yeni baskı dalgası güçleniyor'' The Economist yazdı: ''Türkiye’de yeni baskı dalgası güçleniyor''