AK Parti'den ittifak açıklaması

AK Parti'den ittifak açıklaması
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki ittifak görüşmesinin her an olabileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş AK Parti ile MHP arasında devam eden ittifak görüşmeleri ile ilgili açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında yapılmasın beklenen görüşmenin her an olabileceğini söyledi. Kurtulmuş açıklamalarının devamında da "Cumhur ittifakında siyasi irade ve kararlılık var. Çalışmada gelinen aşama genel başkanlara arz edilecek. Mutabakat kesinleşmeden iller üzerinde konuşamam" dedi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

Cumhurbaşkanımız dün itibariyle Türkiye'ye geldi. Çok uzak bir yoldan geldi. Dolayısıyla bu süre içerisinde her iki partinin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları mutabık kalınmış olan genel çerçeve içerisinde hangi adımlar atılabilir? Bunların çalışmasını yaptılar. Çalışmanın geldiği noktayı her iki genel başkan yardımcısı da kendi genel başkanlarına arz edecek. Sonuçta verilecek olan karar da genel başkanların aralarında yapacağı görüşmeyle, muhtemelen çok kısa sürede yapılacak görüşmeyle karar alınacaktır diye düşünüyorum.

Tabi ki her an olabilir. Her iki liderin sözlerinden anlaşılan bu görüşmenin bir an evvel yapılması yönündedir. Teknik çalışmalar hangi safhaya geldi, detaylar alındıktan sonra sayın Cumhurbaşkanımız davet eder ve görüşme gerçekleşir.

Seçiniz...