AK Parti’den İYİ Parti’ye üye geçişi zirve yaptı

AK Parti’den İYİ Parti’ye üye geçişi zirve yaptı
Güncelleme:

Üye seferberliğinin sürdüğü İYİ Parti'ye daha önce en çok geçiş MHP'den yaşanırken, son dönemde ise ilk sırayı AK Parti'den geçenlerin oluşturduğu belirtildi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, 266 bin üyeye ulaştıklarını, yıl sonunda ise 400 bini geçeceklerini açıkladı.

İYİ Parti'de üye seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Daha önce en çok geçişin MHP'den yaşandığı İYİ Parti'ye, son dönemde yeni partiler nedeniyle kopmaların beklendiği iktidar partisi AK Parti'den üye geçişi dikkat çekiyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, “Üye geçişleri ilk dönemde MHP-CHP ve AK Parti sırası ile olurken, son dönemde AK Parti-MHP-CHP şekline dönüştü. AK Parti'den bize doğru kayma var” diye konuştu.

İYİ Parti, üye sayısını artırmak için “Alo, siz gelemiyorsanız, biz gelelim” kampanyası da başlattı. Aydın, ‘Biz gelelim' kampanyasında yaşanan ilginç bir olayı da şöyle anlattı: “Kampanya duyurusu sonrası, Gölbaşı'nda çobanlık yapan Hüdaverdi Gürler, arkadaşlara ulaşmış ‘Madem alo deyince gelip üye yapıyorsunuz, ben çobanım ama arazideyim. Gelin beni de üye yapın' diyor. Çoban arkadaşımıza rozetini de ben taktım.”