AK Partili Mahir Ünal'dan seçim sonuçları için flaş açıklama

AK Partili Mahir Ünal'dan seçim sonuçları için flaş açıklama
Güncelleme:

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan açıklama geldi.

Mahir Ünal'ın açıklamasından satır başları:

Değerli basın mensupları. Bugün Türkiye bir demokrasi şöleni yaşadı ve bildiğiniz gibi seçimler demokrasinin düğünüdür. Seçmenler sandık başına gitti ve yüzde 88 oranında katılımla oylar kullanıldı. Ve İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, son dönemlerin en güvenli seçimlerinden birini yaşadı. Yeni yönetim sistemi, ülkemize hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, seçim güvenliği içerisinde en güvenli seçim sistemine sahip olan ve sonuçları hızlı açıklayan bir sisteme sahip. Bu ülkenin seçimleri ve milletimizin seçimleri gösterdiği ilgi bir demokrasi kültürü olarak önümüzde. Sonuçlar hiçbir şüpheye mahal olmaksızın açıklanıyor. Biliyorsunuz bugün CHP'nin sözcüsü de açıkladı, 600 bin sandıkta görevlilerinin olduğunu söyledi. Sandıklarda müşahit ve siyasi partilerin temsilcilerinin ıslak imzalı tutanakları alınıyor. Ve bunlar siyasi partilerin ellerinde var. Şu andan itibaren bütün siyasi partiler sonuçları takip ediyor. Türkiye bir hukuk devletdir. Ve kurumların meşruiyetini sorgulamak, bunlar üzerinden oluşturulacak şaibe ve itibarsızlaştırma, bizim birliğimize zarar verecek hususlardır.

"BÜTÜN PARTİLERİ UYARIYORUM"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yaptığı açıklamada, "Özellikle Anadolu Ajansının, milli ajansımızın hedefe konularak tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Ünal, "Yüksek Seçim Kurulu, Anadolu Ajansı gibi devletin kurumları üzerinden oluşturulan ağır tahrik, kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

"AK Parti hükümeti iktidar olmanın sorumluluğuyla davranmakta ve kullanılan tüm oylar AK Parti hükümetinin teminatı altındadır." açıklamasında bulunan Ünal, "Türkiye bir hukuk devleti ve Türkiye'nin kurumlarının meşruiyetini sorgulamak, bunlar üzerinden oluşturulacak bir şaibe ve itibarsızlaştırma, her şeyden önce bizim birliğimize, beraberliğimize zarar verecek hususlardır." şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ünal, "Sadece kendi oylarımızın değil, diğer partilerin oylarının güvenliği de bizim namusumuzdur." diyerek, "Sonuçlar milletin iradesinin tecellisidir, her siyasi parti de bu sonuçlara dönük son derece saygılı olmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

 

Seçiniz...

Etiketler ak parti seçim