AK Parti'den tepki çeken ''deprem vergisi'' açıklaması

AK Parti'den tepki çeken ''deprem vergisi'' açıklaması
Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "deprem vergileri nerede" sorularına "Bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek tarzında bir düzenleme söz konusu değildir" diyerek yanıt verdi.

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen depremde 111 kişi hayatını kaybederken bin 35 kişi de yaralandı. Başta Elazığ, ardından İstanbul'da yaşanan depremin ardından son olarak İzmir'de meydana gelen deprem felaketi sonrası vatandaşlar, hükümete sosyal medyada "deprem vergileri nerede" sorusunu yöneltti. 

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında “34 milyar dolar alıyorsun, bu para nereye gitti?" sorusu üzerine AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı şu yanıtı verdi:

“Bütçeyi bilenler, 5018 sayılı Bütçe Kanunu’nu bilenler herhangi bir ad ve isim altında şu iş için vergi topluyoruz tarzında bir düzenleme olamayacağını, 5018’in 13. maddesinde hususi bir şekilde bu tür vergiler toplanamayacağını ifade ediyor. Bütçede paralar toplanır, ihtiyaca göre de harcanır. Dolayısıyla deprem vergileri adı altında, bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek tarzında bir düzenleme söz konusu değildir. Bütçenin mantığına aykırıdır. Bütçeden haberdar olanlar bunu bilirler. Esasen Türkiye deprem kuşağında bir ülke olduğu için zaten bütçeden çok ciddi miktarda bir kaynak çok çeşitli biçimlerde kentsel dönüşüm, çeşitli destekler biçimde bu depreme yönelik hazırlıklar için harcanmaktadır.”