AK Parti'den teşkilatlara uyarı: Geçtiğimiz seçimde bazı hatalar tespit ettik

AK Parti'den teşkilatlara uyarı: Geçtiğimiz seçimde bazı hatalar tespit ettik
Güncelleme:

AK Parti'nin 75'ten fazla ilde gerçekleştirdiği toplantılarda, seçimde görev alacak partililerin dikkat etmesi gereken konular anlatıldı. Partililere ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a verilen oylar tutanağa geçirilirken, başka bir adaya yazılmış. Bu tip hataları tek tek tespit ettik. Önemli olan o anda bu yanlışı fark edip düzelttirmek'' uyarısı yapıldı.

AK Parti yönetimi, 2023 seçimlerine hazırlık kapsamında, sandık başı işlemleri konusunda teşkilata uyarılarda bulundu. Parti yönetimi, seçimin en önemli aşamasının sandıklara sahip çıkılması olduğuna dikkat çekti.

DİKKAT EDİLECEK KONULAR ÖRNEKLERLE ANLATILDI
AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından bir süredir Türkiye genelinde yapılan seçim koordinasyonu toplantılarında sona gelindi. 75'ten fazla ilde gerçekleştirilen toplantılarda, seçimde görev alacak partililere, seçim günü yapılacaklar, sandık başı işlemleri, oy sayımı sırasında yapılacaklar ve oyların tutanağa geçirilmesi sırasında dikkat edilecek konular örneklerle anlatıldı.

"YAPILAN HATALAR NEDENİYLE AK PARTİ'YE GİDECEK OYLAR BAŞKA PARTİLERE YAZILDI"
2018 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 2019'daki yerel yönetimler seçimlerinde bazı sandıklarda yapılan hatalar ve eksiklikler sebebiyle, AK Parti'ye yazılması gereken oyların başka parti ve adaylara yazıldığına yönelik örnekler verildi. Sandık görevlilerinin eğitimi kapsamında "Mesela, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a verilen oylar tutanağa geçirilirken, başka bir adaya yazılmış. Bu tip hataları tek tek tespit ettik. Önemli olan o anda bu yanlışı fark edip düzelttirmek" uyarısı yapıldı. Aynı hataların tekrar etmemesi ve özellikle oylar sayıldıktan sonra tutanağa geçirilmesi aşamasında tüm görevlilerin "Gözünü dört açması" istendi.

"SEÇMENİN OYUNA SAHİP ÇIKIN"
Bazı teşkilat mensupları tarafından bu toplantılarda 'Erken seçim olup olmayacağı' da soruldu. Türkiye gazetesinin haberine göre AK Parti yöneticileri "Bu toplantıları yapıyoruz diye erken seçim olacağını düşünmeyin. Seçim zamanında yapılacak. Ama biz her an seçime hazır olacağız. Seçimin en önemli aşaması sandıklara sahip çıkmaktır. Sandığa gelen AK Parti seçmeninin oyuna sahip çıkacağız. Tek bir oyun bile başkasına yazılmasına müsaade etmeyeceğiz. Oylar heba olmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Gazetesi