AK Partili belediye başkanı neden istifa ettiğini açıkladı

AK Partili belediye başkanı neden istifa ettiğini açıkladı
Güncelleme:

31 Mart seçimlerinde %72'lik bir rekor oyla belediye başkanı seçilen AK Partili Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, "Bugün geldiğimiz nokta itibariyle maalesef baş gösteren sağlık problemleri nedeniyle Pursaklar Belediye Başkanlığı görevinden istifa etme kararı aldık" dedi.

31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Pursaklar Belediye Başkanlına seçilen AK Partili Ayhan Yılmaz, sağlık problemleri nedeniyle görevinden istifa etti.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda, partisinin Ankara İl Başkanı Hakan Han ile birlikte kameraların karşısına geçen Yılmaz, istifasını açıkladı.

25 yıldır Ankara'da çeşitli görevlerde bulunduğunu aktaran Yılmaz, "Bugün geldiğimiz nokta itibariyle maalesef baş gösteren sağlık problemleri nedeniyle Pursaklar Belediye Başkanlığı görevinden istifa etme kararı aldık. Bu tamamen insani bir durum.

Gerçekten böyle bir zorunlulukla karşı karşıya kalmayı istemezdim ama sağlık herkesin başına gelebilecek bir durum" dedi.

'AK PARTİ'NİN BİR NEFERİ OLARAK ÇALIŞMAYA GAYRET EDECEĞİM'

İstifası öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak iznini aldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda iznini istedim. Kendisi de anlayış gösterdi. Ömrüm olduğu, sağlığım elverdiği müddetçe AK Parti'nin bir neferi olarak çalışmaya gayret edeceğim.

Pursaklar halkına bize gösterdiği teveccüh için teşekkür ederim. Haklarını helal etmelerini diliyorum. Belediye Başkanlığından istifa ediyorum. Partimizin bir neferi olarak bundan sonra da partimizin hizmetinde olacağımı beyan ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Bundan sonraki süreçte, eğer yerel yönetimlerde sağlığın el verir de çalışırsan mutlu oluruz' dedi. Sağlığımız el verirse Haseki Başkanla birlikte Yerel Yönetimler Merkezi'nde, AK Parti Genel Merkezi'nde çalışmaya gayret edeceğiz."

MAKAM ARACINI SATMIŞTI

Pursaklar Belediyesi Başkanı seçilen Ayhan Yılmaz'ın ilk icraatı daha önce kullanılan lüks makam aracının yerine yaklaşık yarı fiyata sahip olan başka bir aracı kullanmaya başlaması olmuştu. Yılmaz, "Pursaklar Belediyesi olarak almış olduğumuz tasarruf kararları doğrultusunda makam aracımızı daha ekonomik bir araçla değiştirdik. Eski makam aracını satarak hem bütçemize katkı sağlayacağız hem de israfın önüne geçmiş olacağız" demişti.

AYHAN YILMAZ KİMDİR?

1963 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladı. El Ezher ve Medine İslam Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında eğitim gördü. Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşunda aktif görevlerde bulundu. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başladı. Refah Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fazilet Partisi Grup Başkanvekili, 3 dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekillikleri, 5 seçimde Ankara İl SKM Başkanlıkları, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve 25. Dönem AK Parti Ankara Milletvekilliği görevlerinde bulundu.

Seçiniz...