AK Partili belediye boş koltuğa tam 808 bin TL ödemiş

AK Partili belediye boş koltuğa tam 808 bin TL ödemiş
Güncelleme:

Rusya Krasnodar-Samsun arasında 13 Mayıs 2017 tarihinde cumartesi günleri başlayan ve 2018 yılı Ağustos ayında sona eren direkt uçak seferleri için RusLine Havayolu Şirketi’ne Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında 808 bin lira “boş koltuk” parası ödendiği ortaya çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2018 yılı faaliyet raporları görüşülürken CHP Grup Sözcüsü Atila Tekcan, 2018 yılında belediyenin tanıtım ve temsil giderlerinin, geçen yıllara göre neden daha fazla olduğunu sordu. 

Cumhuriyet gazetesinden Cemil Ciğerim'in haberine göre Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, 2018 yılı temsil ve tanıtma giderlerini açıklarken 2018 yılında yapılan Krasnodar uçak seferleri sırasında RusLine Havayolu Şirketi’ne, uçakların boş koltukları için, 808 bin TL teminat bedeli ödendiğini söyledi. 

Soğuk, “Samsun Valiliği, Büyükşehir ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Rus Hava Yolları ile imzalanan protokol kapsamında, belirli sayıdaki koltukların karşılanması zorunluluğu bu harcamaları yaptırdı” dedi.

 

Cumhuriyet