AK Partili Dişli hakkında şok iddia

AK Partili Dişli hakkında şok iddia
Güncelleme:

Hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlenen AK Partili Şaban Dişli'nin dosyasından "tehdit iddiası" çıktı.

Darbe girişiminin kilit ismi eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin kardeşi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin dokunulmazlık dosyasından ‘FETÖ tehdidi’ çıktı.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre  Meclis'e gelen dosyada, Dişli'nin, AK Parti eski il başkan yardımcısı Yusuf Erturan'ı, “Seni FETÖ'cü ilan edip içeri aldırırım, vali ve savcı benim yakınım” diyerek tehdit ettiği iddiası yer aldı.

İşte çarpıcı iddianın ayrıntıları:

11 yıl süreyle AK Parti'de il başkan yardımcılığı yapan Yusuf Erturan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sosyal medyada bir makale paylaşmıştı. Erturan'ın şikayetine göre, Şaban Dişli, Erturan'ı arayarak paylaşımı silmesini istedi. Tehdit edildiğini öne süren Erturan, “Dişli bana ‘neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun. Seni Sakarya'da FETÖ'cü ilan edeceğim, içeri aldıracağım' dedi” iddiası ile şikayette bulundu. İşadamı bu görüşmenin ses kaydını da savcılığa iletti. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Dişli'nin dokunulmazlığının kaldırılması için hazırladığı fezlekeyi Ankara'ya gönderdi.

SUÇ DUYURUSUNDA NE VAR?

Sakarya'da müteahhitlik yapan Yusuf Elturan, Serdivan Polis Merkezi Amirliği'ne verdiği suç duyurusunda şunları kaydetti: ‘'Kendime ait Facebook sayfamdan gazeteci yazar Süleyman Özışık'ın sesli makalesini paylaştım. Ertesi gün Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, 533 525….. nolu telefonumu 532 246….. nolu telefondan aradı. Bana paylaştığım makale ile ilgili ‘Neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun dedi ve FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirip beni içeri aldıracağını söyledi.” SÖZCÜ'ye konuşan Erturan gelişmelerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Beni bilenler bilir, geri adım atmam. AK Parti'liyim, partim zarar görmesin diye çok konuşmadım. Şikayetimden sonra beni dava etti. Hakaret ettiğim ve FETÖ davasını sulandırdığım iddiasıyla KOM'a gidip ifade verdim. Haklı olduğum ortaya çıktı. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım.”

Şaban Dişli'den 'fezleke' açıklamasıŞaban Dişli'den 'fezleke' açıklaması

 

 

Sözcü