AK Partili Fatma Şahin: ''Suriyeli gençler Türkiye’de kalmak istiyor''

AK Partili Fatma Şahin: ''Suriyeli gençler Türkiye’de kalmak istiyor''
Güncelleme:

Gaziantep'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suriyeli sığınmacılar arasında en çok gençlerin kalmak istediğini belirterek, "Gettolaşmaya fırsat vermemek gerekiyor. 'Birlikte yaşam' modeli odaklı bir belediyeyiz" dedi.

Türkiye’de Suriyeli sığınmacıların en yoğun yaşadığı kentlerden Gaziantep’in AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Fatma Şahin, Suriyeli gençlerin Türkiye’de kalmak istediğini söyledi.

Gaziantep’te 400 bin sığınmacı olduğunu belirten Şahin, Türkiye’de kalmak isteyen Suriyeli sığınmacıların büyük bir çoğunluğunun gençlerin olduğuna dikkat çekerek, “ Onlar da zaten sistemin içindeler, çalışmak zorundalar" dedi.

Suriyeli sığınmacılar için açık kapı politikasını benimsediklerinin altını çizen Şahin, "Duvarlarla kapatıp, teller çevirip 'bize nasıl gelmezler' diye bakabilirdik. Biz insani ve vicdani olarak bir duruş gösterdik. İnsanların neye ihtiyacı var diye düşündük" dedi.

T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Şahin, Gaziantep’te Türkler ve Suriyeliler arasında gettolaşma olduğunu kabul ederek, "Gettolaşmaya fırsat vermemek gerekiyor. 'Birlikte yaşam' modeli odaklı bir belediyeyiz. Biz çocukklarımızı birlikte okutuyoruz ama bu 4 bin derslik ihtiyacını doğuruyor.Ben İstanbul’a İstanbul seçim için geldiğimde bizim 4 yıl önce çözdüğümüz şeylerin hâlâ sorun olduğunu gördüm. Halkımız Arapça bir yazı gördüğünde yanında Türkçe bir yazı görmediğinde ve anlamadığında rahatsız oluyor. Bunların standartlarını oluşturup denetim kurmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.