AK Partili isimden büyük gaf !

AK Partili isimden büyük gaf !

17-25 Aralık soruşturmalarının yıl dönümünde AK Partili isim büyük bir gaf yaptı.

17-25 Aralık yolsuzluk iddialarının yıl dönümünde AKP’den büyük gaf geldi.

AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Meclis kürsüsünden aynen şunları söyledi: “Biz hırsız değiliz’ demiyoruz….Çünkü değiliz!”

TBMM’de CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, 17 Aralık’ın yıl dönümü nedeniyle Genel Kurul’da gündem dışı söz aldı. CHP’li Yüksel, konuşmasında şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk iddialarının ortaya çıktığı sürecin 2. yılını bitirdiğimiz bugün, bu konuyla ilgili söz almış bulunuyorum. Tüm Türkiye olanları biliyor. Bu süreçte Türk halkına bir hikaye anlatıldı…Erdoğan ve AKP’si Türkiye’yi uçuruyor. Ülkemizin yükselişinden memnun olmayan bir ‘üst akıl’ var. İşte o üst akıl 17 Aralık’ta emir verdi ve paralel yapı, AKP’yi devirmek için düğmeye bastı. Hikayenin ana fikri bu…

‘HIRSIZ DEĞİLİZ’ DEMİYORSUNUZ

17 Aralık’tan beri ‘Bize komplo kurdular’ diyorsunuz. ‘Bize darbe yapacaklardı’ diyorsunuz. Ama biriniz bile çıkıp da, ‘Biz hırsız değiliz; içimizde hırsız yok’ diyemiyorsunuz. Bu süre içinde dört seçim oldu. Meydanlarda ‘Paralel yapıyı kastederek’ hep ‘Hainliği mi hırsızlığı mı tercih edeceksiniz?’ diye sordunuz. Biz CHP olarak, bu oyunu bozmaya çalıştık. “Hainlerle hırsızlar dışında da seçeneğiniz var; CHP var” dedik. Ama vatandaşı ikna edemedik. Kabahatliyiz. Kabul… Paralel yapının niyeti kötü. Niyeti başka… Ona da tamam… Hainlik, hırsızlıktan çok daha kötü…

TAŞERONU TASFİYE ETTİNİZ

Allah aşkına çıkıp açıklayın olan biteni…  Ya, “Bizimkiler hırsızlık yapmıştı, onu örtbas etmek için palavra attık. Üst akıl filan yok” deyin; ya da hikâyenizin hiç değilse bir bölümü doğruysa “Üst aklın taşeronu paralel yapıyı tasfiye ettik, aracıyı aradan çıkardık. Artık üst aklın taşeronu doğrudan doğruya biziz, onların planlarını biz hayata geçireceğiz” deyin. Bizi daha fazla merakta bırakmayın.”

‘HIRSIZ DEĞİLİZ’ DEMİYORUZ

AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, CHP’li Yüksel’in kendi gruplarını hırsızlıkla suçladığını belirterek, sataşma nedeniyle söz istedi. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İnceöz’e söz verdi.

Kürsüye gelen İnceöz büyük bir gafa imza attı ve  “Biz hırsız değiliz’ demiyoruz…” dedi. Milletvekilleri bu sözler üzerine gülmeye başladı. Gafını fark eden İnceöz gafı düzeltmeye çalıştı, bu defa da ‘Çünkü değiliz’ dedi.