AK Partili milletvekili Mücahit Arınç: ''Sedat Peker’in iddiaları acilen soruşturulmalı''

Güncelleme:

AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının soruşturulması gerektiğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti’nin kurucusu Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç, TV5’te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in aralarında AK Partili siyasetçilerin de bulunduğu bazı bürokratlara yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili “Gerçekliğiyle alakalı bir durum varsa acilen soruşturulmalı ve gereğinin yapılması elzemdir” açıklamasını yaptı.

“GERÇEKLİĞİ VARSA GEREĞİNİN YAPILMASI LAZIM”

Gazeteci Çağlar Cilara’nın “Toplumun büyük bir çoğunluğu bu iddiaların doğru olduğuna inanıyorlar ve AK Parti’yi eleştiriyorlar, ‘Bu iddialar karşısında hiçbir şey yapmıyorsunuz’ diyorlar. Yargıyı eleştiriyorlar, ‘Harekete geçmiyorlar, üzeri örtülmeye çalışılıyor’ diye. Ne düşünüyorsunuz?” sorusunu Arınç, şöyle yanıtladı:

“Türkiye’nin gündemine gelen her konuyu takip ediyoruz. Bu iddialarla alakalı iki şey var. Birincisi şu; iddianın sahibi kim, bunu neden yapıyor ve ne yollarla yapıyor? Bu tartışılacak bir konu, doğru bulunmaması gereken bir yöntem. Bel altı veya farklı şekillerle bazı iddiaların dile getirilmesi kim için olursa olsun hoş değil. Ama iddialar veya bu iddiaların ciddiyeti, gerçekliğiyle alakalı bir durum varsa acilen soruşturulmalı ve gereğinin yapılması elzemdir.

Kimsenin doğru bir mekanizma içinde yanlış yapıp, halel getirip tabiri caizse temiz bir süte siyah karıştırması çekilecek bir şey değil. Bu devletin malı, kendine ayrıcalık yaratma, hangi iddiayla alakalı olursa olsun varsa bir gerçekliği gereğinin yapılması lazım.”