AK Partili vekilden ''ılımlı İslam'' çıkışı

AK Partili vekilden ''ılımlı İslam'' çıkışı

FETÖ'nün 'ılımlı İslam' propagandası yaptığını söyleyen AK Partili vekil Ayşe Keşir, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz akşamı darbe girişimini öğrenir öğrenmez abdest alıp Meclis’e giden ve o sıcak saatlerde Meclis Genel Kurulu’ndan ‘Facetime’dan 24 dakika canlı yayın yapan Ak Parti DüzceMilletvekili Ayşe Keşir, FETÖ’nün din anlayışının IŞİD’den farksız olduğunu belirtti.

İletişimci kimliğiyle de öne çıkan Keşir, FETÖ’nün il, bölge sorumluları için “imam” ifadesinin kullanılmasının toplumdaki din algısını bozmaya yönelik olduğunu ifade etti Keşir, “FETÖ diğer ihanetlerinin yanında, cemaat, imam, hizmet gibi kavramların içini boşaltarak, toplumun kodlarıyla oynama cüretini göstermektedir. bugün imam denildiğinde aklımıza ne geliyor? Din algısıyla ilgili kodlarımızla oynandı. İmam kelimesi artık FETÖ’nün çete elebaşları için gündemde olmamalı, kullanılmamalı. 40 yıldan fazla mihrapta şerefle hizmet eden ve 7 yıl önce vefat eden imam bir babanın kızı olarak bu değerli sıfatın kirletilmeye çalışılması üzüntü verici” dedi. Paralel Yapı’nın geçmişte sözde ılımlı İslam propagandası yaptığını söyleyen Keşir, “Yaptıkları ile DAİŞ’ten hiçbir farkı yok” ifadesini kullandı. “İhanet edene Merhamet, ihanettir” diyen Keşir, “17-25 Aralık en belirleyici çizgi olmuştur. Hiçkimseye, ‘şu makamda bu makamda, şunun, bunun yakını’ deme lüksümüz yok. Şehitlerin elleri yakamızda olur. İhanete merhamet edemeyiz. Öz kardeşimiz dahi olsa” dedi.

‘Abdest alıp çıktım’

Keşir, 15 Temmuz gecesi Meclis bombalanırken televizyona bağlanarak Facetime aracılığıyla yaptığı canlı yayını ve yaşadıklarını Milliyet’ten Bahar Atakan'a şöyle aktardı: Tankların ve askerin Köprü’de olduğunu gördüğümde aklıma ilk gelen terör tehdidiydi. Birkaç vekilimizi aradım ama kimse bir şey diyemiyordu o saatte. Evde 11 yaşında kızımla yalnızdık. Eşim TRT’deydi. Bir büyük kızım eve biraz geç gelecekti. ‘Evden çıkarsam küçük evde kalmasın’ diye ablasını çağırdım. Gelmesini bekledim. Bu sırada evdeyken TRT’de bildiri okundu. Kızım geldi. Evden çıkarken abdest aldım, kızlarımla helalleştim. ‘Gider ve geri gelemezsem’ diye düşünerek 1-2 gün temel ihtiyaçları için nakit para bıraktım. Saat gece 12’yi geçtiğinde Meclis’teydim. Ankara’daki patlamalar olurken bile Meclis çalışmaya devam etti. Kurtuluş Savaşı’nda da çalıştı.”

Genel Kurul’da Meclis Başkanı’nın konuşmasını kamuoyunun duyması gerektiğini düşünerek eski bir televizyoncu arkadaşını aradığını belirten Keşir şöyle devam etti: “Numaramı CNN Türk’ün rejisine verdiler ve telefonum üzerinden, görüntülü canlı yayına bağlandık. Meclis Başkanımızın konuşmasını kürsüden yayına verdim. Ak Parti’li ve CHP’li milletvekillerinin Genel Kurul’daki bulunuşlarını milletimiz anında görsün istedim. Bunun bir ortak irade olduğunu göstermek istedim. Milletvekilleri toplanırken bütün salonu göstererek yaptım çekimleri. Bomba düşünce yeniden CNN Türk’ten aradılar. Genel Kurul’a dolan dumanı ve sıvaların düşüşünü verdim. Yayın esnasında da patlamalar oluyordu ama yayını kesmedik.” 

Milliyet