AK Parti'nin seçim anketinde dikkat çeken ayrıntı

AK Parti'nin seçim anketinde dikkat çeken ayrıntı
Güncelleme:

AK Parti tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre AK Parti'yi tercih eden seçmenin yaş ortalaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olmasının ardından AK Parti'de gençleşme hareketi hız kazandı. Erdoğan, yakın çalışma arkadaşlarından oluşan AK Parti'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda gençlere de yer verdi. Yine Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin yardımcıları da gençlerden oluştu. MKYK'nın 23 yaşındaki üyesi Yasemin Atasever, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın yardımcılığına getirildi. Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'ın yardımcılarından biri de 20 yaşındaki MKYK üyesi 20 yaşındaki Rümeysa Kadak oldu.

AK Parti'ye en çok oy veren yaş aralığı ise 25-44 arası. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti'ye oy verenlerin bir üst kategoriye geçtiğinde de kendilerine oy verdiğini söyledi. Dağ, "Bu rakamlar 18-24 yaş aralığında oy verenlerin bir üst gruba geçtiğinde de AK Parti'ye oy verdiğini gösteriyor" dedi. Öte yandan AK Parti'ye gençlerin ilgisi her geçen gün artıyor. AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından yapılan kamuoyu araştırması, gençlerin AK Parti'ye ilgisini gözler önüne serdi. AK Parti'ye 18-24 yaş aralığında oy verenlerin oranı 2003 yılında yüzde 43.9 iken 2017 yılında bu oran yüzde 51'e ulaştı. AK Parti'de bir yandan gençleşme harekatı yaşanırken, diğer yandan da gençlerin partiye olan ilgisi anketlerle ölçülüyor.
.