Akdağ’dan uyarı: ''Bayramda az yiyin''

Akdağ’dan uyarı: ''Bayramda az yiyin''

Sağlık Bakanı Akdağ, bayram için sağlıklı beslenme uyarısı yaptı. Akdağ, ‘İkramları geri çeviremiyorsak, bir baklavanın kenarından bir parça alabiliriz’ dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ramazan Bayramı için vatandaşlara sağlıklı beslenmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Bakan Akdağ, bayramda yemeklerde aşırıya kaçılmaması, mümkün olduğu kadar sofradan doymadan kalkılması  gerektiğini söyledi. Bayramda üst üste çok ikramlar olacağını aktaran Akdağ, “İkramları geri  çeviremiyorsak, kıramıyorsak, mutlaka alacaksak, bir baklavanın küçük kenarından bir parça alabiliriz. Özellikle çok fazla tatlı ikramı oluyor. Bu tatlı ikramları yerine keşke sebze ve meyve türü şeyler, hafif içecekler ikram edilebilse. Çay ikram açısından çok koyu olmazsa, şekerli de olmazsa çok iyi. Yüksek bir kalori bize yüklemiyor. En kayda değer önerim bu olur” dedi.

Trafiğin de sağlığı yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirten  Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütünün de trafik kazaları ile ilgili konuyu en üst  sıralara taşıdığını belirtti. 

‘Hız sınırına uyun’

Başbakan Yıldırım’ın “Yolları yaparak, gönülleri birleştirdik” sözlerini anımsatan Akdağ, sürücülerin de hız sınırları ve trafik kurallarına  dikkat etmeleri uyarısında bulundu. Akdağ, “Yolların kuralına uyalım. Bu iki  konuyu çok önemsiyorum. Uykusuz çıkmamak lazım, dinlenmek lazım. Ne kadar trafik kuralı varsa buna uymak lazım” ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanlarının da bayramda mesai yapacaklarını belirten Akdağ, onların haklarının ödenemeyeceğini söyledi. Akdağ, sağlık çalışanlarına karşı anlayışla davranılması gerektiğini ifade ederek, “Gerçekten bazen çok yoruluyorlar. Üst üste onlara çok yüklenme olabiliyor. Vatandaş olarak onlara çok anlayışla davranmak gerekiyor. Allah hepsinden razı olsun. Gözleri öpülesi insanlar. Bizim doktorlarımız, hemşirelerimiz, teknisyenlerimiz, paramediklerimiz. Onlara bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başımızın üzerinde yerleri var. Bayramda onlar bize hizmet edecekler. Biz de elimizden geldiği kadar onların şartlarını iyileştirmeye çalışacağız” diye konuştu.