Akdoğan ateş püskürdü: "ABD'de bir yobaz var"

Akdoğan ateş püskürdü: "ABD'de bir yobaz var"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ABD'de çok ağır konuşan Donald Trump hakkında ateş püskürdü.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump'ın İslam karşıtı söylemlerine ilişkin, "Bakın Amerika'da bir yobaz var 'Trump' isminde. Müslümanları aşağılıyor, yabancı düşmanlığı yapıyor. Bu medeniyetler çatışması tezine destek vermektir. O 'IŞİD' denen terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektir. İşte bütün bunlara karşı biz, hoşgörüyü yüceltmek durumundayız" dedi.

Akdoğan, Aleksandar Palas Otel'de düzenlenen resepsiyonda Türk  öğretmenlerle bir araya geldi, daha sonra Boris Traykovski spor Salonu'nda  Makedonya'da yaşayan Türklere hitap etti. 
 
"Canımdan can olan canım kardeşlerim, hepinizi hürmetle selamlıyorum.  Türkiye'den Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Sayın  Ahmet Davutoğlu'nun ve 78 milyon Türkiye halkının selamlarını, sevgilerini  getirdim" diyerek konuşmasına başlayan Akdoğan, 21 Aralık'ın Türkçe eğitim Günü  olarak ilan edildiğini söyledi. 
 
Akdoğan, Makedonya'nın çok kültürlü yapısını korumaya devam ettiğini  belirterek, bugünAvrupa için örnek gösterilebilecek bir olgunluğa sahip olduğunu  ifade etti. 
 
Avrupa'da ırkçılığın yapıldığını, camilerin kundaklandığını ve  Türklerin evlerinin yakıldığını vurgulayan Akdoğan, "Bakın Amerika'da bir yobaz  var 'Trump' isminde. Müslümanları aşağılıyor, yabancı düşmanlığı yapıyor. Bu  medeniyetler çatışması tezine destek vermektir. O 'IŞİD' denen terör örgütünün  ekmeğine yağ sürmektir. Amerika'nın üzerinde yükseldiği değerlerin temeline  dinamit koymaktır. İşte bütün bunlara karşı biz, hoşgörüyü yüceltmek  durumundayız" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Yalçın Akdoğan, Türkçe'nin hoşgörü ve dostluk dili olduğuna işaret  ederek, "Eline, beline, diline hakim ol" diyen Hacı Bektaş Veli'nin dilinden  kimseye kötülük gelmeyeceğini belirtti. 
 
Türkiye'nin, bugün bölgesel bir güç olduğunu ve gücüne güç kattığını  vurgulayan Akdoğan, bunun sonucu olarak da bütün bu bölgelerin güven ve istikrar  içinde olacağını kaydetti. 
 
Akdoğan, 21 Aralık'ı milli bayram ilan ettiği için Makedonya devletine  de teşekkürlerini iletti. 
 
- "Türk halkı Makedonya toplumunun önemli bir paçasıdır" 
 
Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski de yaptığı konuşmada, bu yıl  dokuzuncusu düzenlenen Makedonyalı Türklerin bu önemli bayramını kutlayarak,  dokuz yıldır kutlamaların birlik içerisinde düzenlendiğini belirtti. 
 
Yeni nesillere aralarındaki bağı güçlendirmeleri önerisinde bulunan  Başbakan Gruevski, "Türk halkı Makedonya toplumunun önemli bir parçasıdır,  ülkenin gelişimi ve ilerlemesinde önemli rol oynamaktadır. Makedonya'daki Türk  toplumu ekonomi, siyaset, spor ve kültür alanlarına destek vermekle birlikte tüm  sosyal alanlarına katkıda bulunmaktadır" diye konuştu. 
 
Konuşmalar sonrasında Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile Makedonya  Başbakanı Gruevski, Türkçe konulu yarışmada dereceye giren çocuklara ödüllerini  verdi. Ardından 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü etkinlikleri kapsamında sanatçı  Mustafa Ceceli konser verdi.