Akdoğan'dan Öcalan açıklaması

Akdoğan'dan Öcalan açıklaması

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Öcalan'la ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, geçmişte Abdullah Öcalan ile İmralı heyeti arasında yapılan görüşmelere atıfta bulunarak, "Eğer cesaretleri, samimiyetleri varsa Öcalan'ın kendileriyle ilgili sözlerini versinler. Öcalan'ın, onların ne kadar çapsız, ne kadar yetersiz olduklarına yönelik hakaretlerini versinler. Toplum da görsün, Öcalan bunlarla ilgili ne düşünüyor, ne ortaya koyuyor" dedi.

Akdoğan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, kendisiyle yapılan söyleşinin satır aralarında İmralı'da Öcalan ile bazı HDP milletvekillerinin de bulunduğu heyetle yapılan görüşmelerle ilgili ilginç bir değerlendirmede bulundu.

İmralı ile görüşme yok

 Akdoğan, "terör örgütünün yayın organlarında devletin, Öcalan ile görüştüğüne dair çıkan haberlere" ilişkin olarak, şunları kaydetti:

 "Burada toplumun, kamuoyunun örgüt yandaşı organlar tarafından dezenformasyon ve manipülasyonuna itibar etmemesi ve onlar tarafından yönlendirilmemesi önem taşıyor. Çünkü bunlarda her yol mübah, aynı paralel örgüt gibi. Her türlü yalana başvuruyorlar. Ve bunların hayatı yalan olmuş durumda. Böyle baktığımızda hükümetin bu konularda temel paradigması değişmemiştir. Hükümet olarak biz halkımızı kucaklamaya devam ediyoruz. Hizmet etmeye ve yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Reformlar yapmaya devam ediyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliği için kamu düzenini sağlamak gerekiyor. Onun için güvenlik politikaları ile terör örgütünün bu hamleleri boşa çıkarılıyor. Onun ötesinde burada birtakım görüşmeler var, şöyle oluyor, böyle oluyor örgütle, İmralı ile herhangi bir görüşme söz konusu değil."

 Kurgu ve çarpıtma

 "Bazı basın yayın organlarında, 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa (İmralı Notları)' isimli bir kitaptan alıntılara yer veriliyor, 3 Ocak 2013'ten 14 Mart 2015'e kadar geçen sürede DBP-HDP heyetlerinin Öcalan ile yaptığı görüşmelerin tutanakları yayınlanıyor. Bu tutanaklar arasında sizin adınız da geçiyor, bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Akdoğan, "Bunlar tamamen çarpıtmadır, kurgudur ve manipülasyondur. Bunların ne kadar bu meseleye ciddiyetsiz yaklaştıklarının bir göstergesidir. Bunlar hep o sürecin sonucunda ulaşılacak sonuç yerine, hep o süreci istismar ederek bir şekilde süreçten güç devşirmeye çalıştılar, süreçleri hep sabote ettiler" yanıtını verdi. Akdoğan, şöyle devam etti:

 Öcalan onlara hakaret ediyordu

 "Habur'da böyle oldu, Oslo'da böyle oldu. Sürekli süreçleri istismar ederek 'nasıl güçleştirebiliriz'in derdinde oldular ve bu süreçleri bozdular. Bu da onların samimiyetsizliğinin, ciddiyetsizliğinin bir neticesi. Sürece ihanet ettikleri için çok zordalar. İçeride eleştiriler var, sorgulamalar var, 'siz süreci batırdınız, mahvettiniz, beceremediniz' diye. Buna karşı bu tür yayınlarla bir savunma refleksi geliştiriyorlar. Eğer cesaretleri, samimiyetleri varsa Öcalan'ın kendileriyle ilgili sözlerini versinler. Öcalan'ın, onların ne kadar çapsız, ne kadar yetersiz olduklarına yönelik hakaretlerini vs. versinler. Toplum da görsün, Öcalan bunlarla ilgili ne düşünüyor, ne ortaya koyuyor. Oslo görüşmelerinde de biliyorsunuz manipülatif birtakım sızdırmalar yaparak o gün de bu süreci sabote etmişlerdi. Bunların bu tür çarpıtma, kurgu, manipülasyon içeren yayınlarına hiç itibar etmemek lazım."