Akşener'den İmamoğlu'nun çağrısına jet yanıt

Akşener'den İmamoğlu'nun çağrısına jet yanıt
Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davada bugün karar verilmesi bekleniyor. Karar öncesi İmamoğlu, ''Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum'' çağrısı yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ''Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz'' paylaşımı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 seçimlerinin iptal edilmesinden sonra YKS üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına saat 16.00'a kadar ara verildi. Bu gelişmenin ardından İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak herkesi Saraçhane'ye çağırdı. Paylaşımında İmamoğlu, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane'dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÇAĞRISI SONRASI AKŞENER, ANKARA'DAN YOLA ÇIKTI
İmamoğlu'nun herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet etmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz" paylaşımı yaptı. Akşener, paylaşımına aracının içinden çektiği bir fotoğrafını ekledi.

KARAR BUGÜN AÇIKLANACAK
İmamoğlu'nun yargılandığı dava bugün saat 11.30'da görülmeye başlandı. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kararın çıkması bekleniyor.