Akşener'den kadınlara çağrı: ''Anne terliği atabilirsiniz''

Akşener'den kadınlara çağrı: ''Anne terliği atabilirsiniz''
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iki haftalık aradan sonra partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"BAZILARI VAR Kİ RUZİ MAHŞERDEN TAPU VERİYORLAR"

Seçimdir ittifaktır partidir nihayetinde laftır sözdür. Bir velvele başladı yine. Ne olacak sanki, inşallah demokrasinin görevini yerine getireceğiz. Ama aklı selimden sükunetten hiç ayrılmadan. Birbirimizi kırmadan incitmeden ayırmadan yüz yüze bakmaya devam edeceğiz. Üçkağıtçıya hadi oradan be deyip haddini bildirmek gerek. Bugün koltuğu meşgul edenlere tavsiyemdir. Millet için iyi bir şeyler yapmak istiyorsanız sevmeyi deneyin. İsraf etmek yerine yetinmeyi, istiflemek yerine doymayı, kırmak yerine onarmayı deneyin, suçlamak yerine gönül almayı deneyin o zaman anlayacaksınız bizi. Eskiler belediye başkanlarına şehremini derlerdi. Yani şehrin güvenileni emini, Denenmişlerden bir şey olmuyor halim perişan diyorsan gözün başkasını arar. Gözleri felfecir okuyanlar kaybedersek daha ihale alamayız diye sinsi sinsi planlar yapıyorlar. Hatta bazıları var ki ruzi mahşerden tapu veriyorlar.

"BUNLAR KÜÇÜK ADAMLARDIR"

Alimler kendini bilmezlere edep yahu edep yahu demişlerdir. Dinini satmak isteyenler, ona en çok ihanet edenlerdir. Bunlar küçük adamlardır. Şefaat iznini yaratıcıda olduğunu bilemeyecek kadar küçük ve güdük adamlardır. Bunlar bu topraklarda nasıl yetiştiler ayrı bir muamma. Bu tuhaf kafaları nerede edindin.Vatandaşlarımızın oylarını koruyacağız. Kanunsuz işler yapmayı aklından geçiren varsa buyursun yapsın da görelim.

"SİYASETİ AYAĞA DÜŞÜRMEYİN"

Bizi nefret diline çekmeye çalışıyorlar. Kan davası peşindeler. Kan davası bir cahiliye adetidir ve ayaklarımızın altındadır. Biz Türk adetlerini almayız ama cahiliye devrinin bütün olumsuz hareketlerini ayaklarımızın altına almışızdır. Sadece babası üzerinden herhangi bir evladın suçlanmasının dinimize uymadığını peygamber efendimizin dilinden söyledim. İYİ Parti’yi suçlamak için mukaddes emelleri küçük hesaplarınız için kullanmayın. Ucuz yöntemlere başvurmayın siyaseti bu kadar ayağa düşürmeyin.

"MENEMEN ZENGİN YEMEĞİ OLDU"

İktidarın memlekette iyi giden her şeyi hemen sahiplenmek gibi bir huyu var. Hayat pahalılığının sebebi fırıncılardır dediler. Şimdi de marketleri tehdit ediyorlar. Ama 82 milyon hayat pahalılığı ile mücadele ediyor. 5 tane kodaman dışında herkesin derdi bu. Buzdolabı tam takır. Kombiye kazayla elin değse 500 lira fatura kesiyorlar. Millet geçmediği köprü gitmediği hastane için 5 müteahhite vergi ödüyor. Menemen zengin yemeği oldu. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı olur tartışıldı. Soğanın 6 lira olduğu ülkede melemen soğansız olur. Şimdi de biberli mi oluyor bibersiz mi olur diyorlar. Biberin 18 lira olduğu ülkede sofralar menemensiz olur.

"DAMAT NEDEN ORADA OTURUYOR?"

Bütün bunların sebebi marketçiler, fırıncılar, pazarcılarsa damat neden orada oturuyor. Sorumlusu oysa ki o, neden hala orada oturuyor. Sayın Cumhurbaşkanı da gidişattan memnun değil. Bizim anlattıklarımızı o da teyit ediyor. Kısaca zamları yapan AKP kadrolarını millete şikayet ediyor. Her geçen gün daha da zorlaşıyor hayat. 24 Haziran'dan bu yana ekonomik durumunuz iyiye mi gitti kötüye mi? Pazara rahat çıkabiliyor musunuz? Esnaf kardeşlerim işleriniz arttı mı? Gençler cesaret edip evlenebiliyor musunuz? EYT'ler pardon AKP ve MHP’ye takılanlar halinizden memnun musunuz? İnsanlar çocuk yapmaya korkar hale geldi. Bu seçimde bak ayağını denk al diyebilirsiniz. Bunlar asıl zam yağmuruna 31 Mart’tan sonra başlayacak. Düşünün İstanbul ve Ankara AKP belediyesi olarak sonlanmış. Cumhurbaşkanı çıkacak, ey aziz milletim verdiğiniz ültümatomu aldık, partimi düzenliyorum deyip yola devam edecek. Tam 4 yıl seçim yok. Bu seçimlerde kimsenin koltuğu gitmiyor. Sayın cumhurbaşkanını koltuğu 4 yıl sonra tartıya çıkıyor. Bekâ diyenlerin koltuğu yerinde duracak. Koltuklarında bir tehlike yok.

"ANNE TERLİĞİ ATABİLİRSİNİZ"

Değerli kardeşlerim bu kulağı çekerseniz 31'inden sonra yapılacak zamlar durur. Seçmen velinimet olur. Herkes sizin ayağınıza gelir. 31 Mart'ta vereceğiniz karar kendiniz için sizin için önemlidir. Sebep oldukları bu kötü gidişi Türk milletine ödetmeye hakları yok. Kadınlara sesleniyorum anne terliği de atabilirsiniz.Her töreyi yıktınız bari fakir fukaraya dokunmayın. Zaten kuşa döndürdüğünüz emekli maaşlarına göz dikmeyin. EYT’nin durumu sizin hatalarınız nedeniyle örtbas edilemez. Bu iktidarın büyük bir ayıbıdır. Bunun mücadelesini her fırsatta vermeye devam edeceğiz. EYT’lerin hakkını söke söke alacağız.,Pazardaki marketteki bu keşmekeşi bitirin. Sel vurdu hortum vurdu. Bu sebze meyve fiyatlarına yansıyacak Pazarı marketi susturacağınıza KDV’yi yüzde 1’e indirin. Hiç adım atmıyorlar. Tarımda planlama yapmayıp bu keşmekeşe sebep olan siz sonra esnafı suçlayan yine siz. Önce çiftçiyi ardından esnafı rahatlatın bunu yapmazsanız mutfaktaki yangın daha da büyüyecek.AKP’nin seçim klasikleri var. Her seçimden önce mutlaka filan şehrimizde petrol bulunur. Yerli araba uçak müjdesi verdiler. 2015 seçimlerinden önce her tarafa yerli uçağımız göklerde diye afişler astılar. O uçak üstünden dört yıl geçti halen yere inmedi. Bunlar her seçimden önce HDP ile yakınlaşıyorlar. AKP ve HDP arasında görüşme yapıldığını biliyorum demiştim. AKP ve HDP Grup Başkanvekilleri görüşmüşler. İki yıla yakın terörist başına ziyaret yasaklanmıştı şimdi yeniden izin çıktı. AKP'nin oy alması için yeniden HDP ile kol kola girmesine razı mısınız? Bu konuda samimi olmadıkları gibi bir de İYİ Parti’ye çamur atıyorlar. Iğdır’da olanlara bakılınca kimin nerede olduğu çok net görülüyor. Balıkesir'de Denizli de İYİ Parti'ye karşı beka diyerek ittifak kuranlar, Iğdır'da ittifak kurmuyor. İYİ Parti Iğdır’da ve Ahlat’ta aday çıkarmayacağını ilan ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için partisinin 8 adayını daha açıkladı:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan aday: Dursun Ataş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Orkun Şıktaşlı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı: Mehmet Ejder Demir

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Tuna Işıkhan

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin

Kütahya Belediye Başkan adayı: Aynur Sezer

Adıyaman Belediye Başkan adayı: Abdülkadir Kırmızı

Muş Belediye Başkan adayı: Erkan Çelikoğlu

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA KİM OTURURSA OTURSUN LAF SÖYLETMEYİZ"

"Dış politikada da sorunlar devam ediyor. Suriye’nin kuzeyine kara harekatı düzenlenmesi gerektiğini dile getirmiştim. Cumhurbaşkanı da bu harekatın başlayacağını duyurmuştu. Öyle anlaşılıyor ki harekat planı raftan kalktı. Körfez Savaşı'nın ardından 36. Paralel diyerek uydu bir devlet kuruldu. Aynı yöntemle Suriye’nin kuzeyinde de bir devlet kurulmasına karşı çıkılmalıdır. Önce harekat başlıyoruz deyip sonra vazgeçmek hükümetin duruşuna halel getirir. Korkuyorsanız korkmayın. Türk milleti cesurdur. Cumhurbaşkanının yaptığı yanlışları söyleriz. Bir hesabımız varsa bunu kendi içimizde hallederiz. Kol kırılır yen içinde kalır. Cumhurbaşkanlığı makamında kim oturursa otursun ona laf söyletmeyiz. Dil uzatanların dilini, koparmayı biliriz. Sayın Cumhurbaşkanı tehditlere boyun eğmeyiniz. Siz memleketimize göz dikenlere karşı dik durup ayağa kalkın yeter. Bizi Türk düşmanlarının gözünü oymaya hazır bir şekilde yanınızda bulacaksınız. Bu kadar korkmayın be kardeşim. Biran önce Suriyeliyi evlerine göndermeyi konuşun. Sakın karşımıza Suriyelilere vatandaşlık verelim diye çıkmayın. Vatandaşlık vermeyi aklınızdan bile geçirmeyin.