Akşener'in yeni partisinin şifreleri: Laik, milliyetçi, muhafazakar merkez

Akşener'in yeni partisinin şifreleri: Laik, milliyetçi, muhafazakar merkez
Güncelleme:

Meral Akşener’in başını çektiği, Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın da destek verdiği yeni partinin programı yazılmaya başlandı.

Meral Akşener’in “MHP defterini kapatmasının ardından” kurulacağı belirtilen yeni partinin programının “Türkiye’deki herkesi kucaklayacak şekilde yazıldığı” belirtiliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre bu konuda Özdağ ve Akşener’in ekiplerinin parti programı üzerinde çalıştığı ifade edilirken, Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, partinin kuruluş aşamasında öncelikle, MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinin en başından bu yana Akşener ve Özdağ’ın ekibinin yer alacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, siyasi kulislerde, Akşener’in genel başkanlık adaylığını destekleyen ve MHP’den ihraç edilen Isparta milletvekili Nuri Okutan, Balıkesir milletvekili İsmail Ok, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski MHP’li milletvekilleri Ali Uzunırmak, Şefik Çirkin, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş gibi isimlerin bulunacağı dile getiriliyor. Ancak “herkesi kucaklamak” iddiasıyla zaman içinde ANAP ve DP’de siyaset yapmış, sonrasında köşesine çekilmiş isimlerin de partiye davet edileceği konuşuluyor.

Henüz adı için uzlaşma sağlanamayan partinin sonbaharda siyaset sahnesine çıkacağı belirtilirken, partinin programında en çok vurgulanacak nokta ise “laik, demokratik cumhuriyet” olacak. Partinin programının ana hatları şöyle: “Milliyetçi, muhafakazâr ama her değere sahip çıkan bir parti. Cumhurbaşkanı çıkarabilecek, bir hedef ortaya koyacak parti. Tarikatlara, cemaatlere ve tüm “dinci” yapılanmalara karşı çıkan, bu yapıları siyaset dışı bırakacak bir parti. Bölücülükle, toplumsal ayrışmaya yol açan her türlü düşünceye kapalı bir parti.”

 
 
 

Cumhuriyet