Amasya’daki tesis 6. kez mi açılacak?

Amasya’daki tesis 6. kez mi açılacak?

Her seçim döneminde yeniden açılışı yapılan ve 2008'den beri beş kez törenle açılan Amasya'daki katı atık tesisi, altıncı kez açılacak mı?

AKP her seçim dönemi öncesinde Amasya’daki katı atık tesisi için açılış töreni düzenledi. Tesis 2008 yılından bu yana iki kez başbakan, iki bakan ve bir belediye başkanı tarafından farklı tarihlerde açıldı.

Türkiye’nin erken seçime doğru gitmesiyle seçim mitingleri de başlayacak. Her seçim öncesinde açılışı yapılan ve bugüne dek beş kez açılış töreni düzenlenen Amasya Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin tekrar törenle açılıp açılmayacağı ise merak konusu.

2008′DEN BU YANA FAALİYETTE

2008 yılından beri faaliyet gösteren tesis eski Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan’ın belediye başkanlığı döneminde 9 Aralık 2005’te Bakanlar Kurulu Kararı ile resmen kurulmuştu. Toplam maliyeti 16 milyon 800 bin euro olan tesisin 12 milyon 300 bin euroyu (yüzde 73,2’sini) AB, 4 milyon 500 euro’sunu (yüzde 26’lık kısmını) İller Bankası karşılamıştı.

5 KEZ AÇILDI

Son olarak 2015 yılının mayıs ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı programla 5. kez açılan tesis, daha önce dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 30 Mart yerel seçimlerinden önce Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından da açılmıştı.