Andy-Ar: Seçmen MHP'ye yöneldi

Andy-Ar: Seçmen MHP'ye yöneldi

Andy-Ar Başkanı Faruk Acar, canlı yayında MHP'nin oy oranın ciddi bir yükseliş olduğunu söyledi.

Erken seçim için partiler çalışmalarına hız verirken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. ANDY-AR Başkanı Faruk Acar CNN Türk canlı yayınında yaptığı değerlendirmede diğer anketlerin aksine MHP'nin oy oranında ciddi bir yükseliş olduğunu belirtti.

Acar'ın açıklamaları şöyle;

Milliyetçilik duyguların ön plana çıkabileceği bir dönem başladı. MHP'nin 3 yıldır iktidar partisine karşı yaptığı eleştirilerde haklı çıktı. Bu nedenle de seçmenin MHP'ye döndüğü görülüyor. Bahçeli'li sağduyulu çağrışımı ve soğukkanlılığı nedeniyle seçmenler takdir ediyor. Bahçeli seçim sonrasındaki uzlaşmaz tavrını bir kenara bırakmış durumda. HDP tepkide geç kaldı. Bölgede devlet algısı AK Parti üzerine kurulu.

"BELİRSİZ OY ORANI YÜZDE 18"

Kararsız seçmenlerin dağılımından önce partilerin ham oy oranları AK Parti yüzde 35.1, CHP yüzde 22.1, MHP yüzde 13, HDP yüzde 10.5 ve diğer partilere oy vereceğini belirten yüzde 1.2 diye sıralandı. Bu sonuçların dışında ilginç bir veri de ortaya çıktı. Olası bir seçimde ‘kararsız’ olduğunu belirten, ‘boş oy’ ya da ‘protesto oy’ atacağını söyleyen, ‘sandığa gitmeyeceğini’ ifade eden ve “Cevap yok” yanıtı veren, yani “Belirsiz oy” olarak adlandırılan seçmenin oranı yüzde 18.1’i buldu. Başka bir ifadeyle üçüncü parti oldu.

"SEÇMENDE KIRILMA VAR"

ANDY-AR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaptıkları çalışmada seçim sonuçlarından duyulan memnuniyeti sorguladıklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “HDP seçmeni dışında diğer parti seçmenlerinde mutsuzluk saptamıştık. Ancak seçmenlerin yüzde 92’si bir seçim olsa yine 7 Haziran’da seçtikleri partiye oy vereceklerini söylemişti. 1 ayda tablo çok değişti. MHP’nin uzlaşmaz tavrı, Meclis Başkanlığı seçimleri, Suruç patlaması, IŞİD saldırıları ve PKK eylemlerinin yanı sıra koalisyon kurulamaması nedeniyle, seçmende ciddi bir kırılma yaşandığını gözlemliyoruz” dedi.

8757.jpg

AK Parti'yi şoke edecek seçim anketi !