Ankara'dan ABD'ye rest: ''Bu bölgelere gireriz!''

Ankara'dan ABD'ye rest: ''Bu bölgelere gireriz!''
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mavlüt Çavuşoğlu, Fırat'ın doğusunda ABD ile birlikte güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili açıklama yaptı. "ABD'nin attığı adımlar kozmetik adımlardır. ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini görüyoruz" diyen Çavuşoğlu, "İşbirliğinden sonuç çıkmazsa bu bölgelere gireriz" ifadesini kullandı.

Karadağlı mevkidaşıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mavlüt Çavuşoğlu, Fırat'ın doğusunda ABD ile birlikte güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili soruyu yanıtladı. Çavuşoğlu, "ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini görüyoruz. Atıldığı ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. İşbirliğinden sonuç çıkmazsa bu bölgelere gireriz. ABD Münbiç'te verdiği sözleri tutmamıştır. İkinci bir Münbiç olmaması için uyarılarımızı yaptık" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- ABD ile güvenli bölge müzakerelerine başladığımız zaman iyi bir başlangıç yapıldı ancak uyarılarımızı da net bir şekilde yaptık.

- ABD'nin oyalama sürecine girdiğini düşünüyoruz. ABD'nin attığı adımlar kozmetik adımlardır. Türkiye'nin planı hazır.

- ABD terör örgütünden bağımsız hareket edemiyor.

- ABD'nin ortaya koyduğu tavır bizi tatmin etmiyor.

- ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini görüyoruz.

- Bu müzakerelerden bir sonuç çıkmazsa biz hertürlü hazırlığımızı yaptık bölgeye gireriz. Bölge istikrara kavuşturulur.

-Amerika ile birlikte çalışmak istedik. Amerikanı'ın tavrı daha çok PKK, YPG yanlısı bir tavırdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

"KIBRIS'TA SONUÇ ODAKLI ÇÖZÜME GİTMEMİZ LAZIM"

Kıbrıs'ta olası müzakerelerle ilgili bir soruya da cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her zaman çözümü destekledik. Laf olsun diye müzakere yapmanın anlamı yok. Kıbrıs'ta sonuç odaklı çözüme gitmemiz lazım" dedi.