Ankara'nın yeni belediye başkanı bellli oluyor

Ankara'nın yeni belediye başkanı bellli oluyor
Güncelleme:

Melih Gökçek'in istifası sonra boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunun ne zaman dolacağı belli oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim tarihi netleşti.

Melih Gökçek'in istifası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 6 Kasım'da toplanacak. Ankara'da 23 yıllık Melih Gökçek dönemi geçtiğimiz cumartesi sona ermişti.

Yeni başkanın belirlenmesinde ilk 2 oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Oyların eşitliği durumunda ise kura çekilecek. Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 140 üyesi bulunuyor.

 GÖKÇEK'İN YERİNE KİM GELECEK ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa kararının ardından muhtemel isimler arasında Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Sincan eski belediye başkanı ve şu anki Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Yıldız'ın ismi geçiyor.

İstifa eden Melih Gökçek'e suç duyurusuİstifa eden Melih Gökçek'e suç duyurusu

 

Seçiniz...