Arınç'ın bu sözleri AK Partilileri kızdıracak !

Arınç'ın bu sözleri AK Partilileri kızdıracak !

Bülent Arınç: "Masum insanları paralelci olmakla suçlayan çete ortaya çıktı"

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in elini öpmesi konusunda, "Melek İpek bir iyilik meleğidir. Elini öpmek suç değildir. Bugün olsa yine öperim." dedi.

Arınç, Bursa'da yayın yapan Olay TV'de 'Gündemin Getirdikleri' programına katıldı. Ülke gündemiyle ilgili soruları cevaplayan Arınç, eğitime 1 milyon lira bağışta bulunan Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in elini öpmesi konusunda yapılan yorumlara şu değerlendirmeyi yaptı: "Melek İpek, bir iyilik meleğidir. Elini öpmek suç değildir. Bugün olsa yine öperim. Elini öpen onlarca bakan ve milletvekili arkadaşımız var. Ama nedense onların görüntüleri ortada yok."

"BU OKULLARDAN MEZUN PIRIL PIRIL GENÇLERİMİZ…"

Çocuklarını cemaat okulları olarak bilinen eğitim kurumlarında okutan AKP Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Duman'a 'paralelci' iftirası atılmasına da karşı çıkan Bülent Arınç, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bunlar çok ahlak dışı yayınlar. Masum insanları paralelci olmakla suçlayan çete ortaya çıktı. 'Çocuğunu cemaat okullarına göndermişti, bunlar paralelcidir' diyen, yok edilmesi gereken alçaktır. Ben de çocuklarımı bu okullara gönderdim. Bu suçsa başında ben varım. Bana gücü yetmeyenler bu okullardan mezun pırıl pırıl gençlerimizi suçlamaya kalkarlarsa arkalarında olurum. Kendime yapılmış kabul ederim. İl kongresinden önce Süleyman Soylu'nun Abdullah Duman'ı istemediği söylendiğinde kendisini arayıp bunları söylemiştim. Bunların kim olduklarını da biliyoruz. Birkaç kişiler. Bursa'da kalsam hepsinin işini bitirirdim. Cemalletin Bey ve ekibi görevinin başındadır."

"2019 YILINA KADAR ADAY DEĞİLİM"

7 Haziran'da aktif siyaseti bıraktığını ifade eden Arınç, 3 dönem kuralı kalksa bile 2019 yılına kadar aday olmayacağını sözlerine ekledi.