Asrın felaketi sonrası son seçim anketi sonuçları açıklandı

Asrın felaketi sonrası son seçim anketi sonuçları açıklandı
Güncelleme:

11 ilimizi yerle bir edip, 45 bine yakın canını kaybettiğimiz ve tarihe asrın felaketi olarak geçen deprem fırtınasının ardından yapılan son seçim anketinin sonuçları açıklandı. İşte partilerin ve ittifakların son oy oranları...

Aksoy Araştırma'nın şubat ayına ilişkin son seçim anketine göre, AK Parti'nin oy oranında son iki ay içerisinde yüzde 2,4 gerileme görüldü. Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın 4,4 puan önünde olurken, seçimi muhalefetin kazanacağına dair görüş yüzde 51,9 ile yeniden çoğunluk haline geldi. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Ertan Aksoy, "Şubat ayında muhalefet toparladı" ifadelerini kullandı.

Aksoy Araştırma, 'Türkiye Monitörü Şubat Ayı Araştırması’nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Araştırma, yüzde 95 güven aralığında 1537 örneklemle 26 ilde gerçekleştirildi. Araştırmanın hata payı yüzde 2,5 olarak belirtildi.

Aksoy Araştırma'nın seçim anketinde katılımcılara "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi.

Katılımcıların verdiği yanıtlara göre, partilerin oy oranı şöyle oluştu:

AK Parti: Yüzde 32.1

CHP: Yüzde 27,3

İYİ Parti: Yüzde 13,6

HDP: Yüzde 12

MHP: Yüzde 6,8

DEVA: Yüzde 0,9

Saadet: Yüzde 0,8

Gelecek: Yüzde 0,7

Diğer: Yüzde 5,8

Asrın felaketi sonrası son seçim anketi sonuçları açıklandı

 AK PARTİ'DE GERİLEME

Ankete göre AK Parti'nin oy oranında son iki ay içerisinde 2,4 puan gerileme oldu. Öte yandan Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın 4,4 puan önünde yer aldı.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Ertan Aksoy “AK Parti’nin 2022 yılının son çeyreğinde yakaladığı artış durduğu gibi AK Parti Aralık ayından bu yana %2,4 puan gerilemiş oldu. Aynı zaman diliminde MHP ise 0,5 puan kaybetti. Şubat ayı araştırmasına göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nın %4,4 önünde. Yine HDP seçmeninin muhalefetin potansiyel adaylarına oy verme eğiliminin yüksek olduğundan yola çıkarsak muhalefet anlamlı farkla arayı açmış durumda. Araştırmanın önemli bulgularından biri de seçmende gelecek seçimi muhalefetin kazanacağına dair görüşün yüzde 51,9 ile yeniden çoğunluk haline gelmesidir. Özetle şubat ayında muhalefet toparladı” dedi.