Atatürk yeni CHP tüzüğüne giremedi !

Atatürk yeni CHP tüzüğüne giremedi !
Güncelleme:

CHP'nin yeni tüzük taslağı ortaya çıktı. Mart ayında yapılacak olan kurultayda son halini alacak olan tüzüğün taslağında "CHP'nin kurucusu Atatürk'tür" ifadesi yer almadı.

CHP, 9-10 Mart'ta gerçekleşecek kurultay ile son halini alacak yeni tüzüğünü görücüye çıkardı. Ankara'da gerçekleşecek iki günlük tüzük kurultayı için hazırlanan "tüzük taslağı" ortaya çıktı. Taslağın oluşmasıyla birlikte, CHP'de tartışmalar da başladı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Bu gerçek değil, tamamen yalan, trol mantığı ile üretilmiş bir şeydir" diyerek tepki gösterdi. C

HP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Atatürk vurgusunun CHP’nin mevcut tüzüğünde “çok güçlü olduğunu”, ancak yapılan taslakta durumun değiştiğini söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise, kural işlemlerinin değiştirilemeyeceğini belirterek, "Bu kurucu ilkelerimizi tartışılabilecek olduğunu ifade etmektir ki, bunun kimsenin de amacı olduğunu düşünmüyorum“ ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre hazırlanan yeni tüzük için “CHP’nin ekseni kayıyor” diyen var, “genel sekreter iyice siliniyor” diyen de. Yeni tüzüğün ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi sistemine de “adaptasyon” içerdiği yorumları yapıldı.

Sözcü