Avcılar Çiçeklerle Renkleniyor

Avcılar Çiçeklerle Renkleniyor

Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla Avcılar’a estetik bir kimlik kazandıran Avcılar Belediyesi kışlık çiçeklendirme çalışmalarına başladı.

Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yazın olduğu gibi kış mevsiminde de binlerce mevsimlik çiçeği toprakla buluşturmaya devam ediyor. Kentin dört bir yanında çiçek dikimine yaz-kış devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park, bahçe, kavşak, meydan ve yol kenarlarını rengarenk çiçeklerle süslemeye başladı.

Avcılar Belediyesi bu dönemde 120 bin adet kışlık mevsimlik çiçek dikimi planlıyor. Çalışmalar kapsamında Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Ambarlı Yolu, Marmara Caddesi ve Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde tamamlanan çiçek dikim çalışmaları, ilçe genelinde devam ediyor.

Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program dahilinde, menekşe, onbiray çiçeği, portakal nergisi ve çayır papatyası çiçekleri, peyzaj mimarlarının planlamasına uygun olarak kentin dört bir tarafına dikiliyor. Mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları ile Avcılar’da yeşil alan miktarı her geçen yıl artmaya devam ederken, vatandaşlar oluşturulan görsel güzelliği beğeniyle izliyor. Çiçekler, hem hoş kokuları hem de görüntüleriyle halkın büyük beğenisini kazanarak, ilçede güzel bir atmosfer yaşatıyor.

 

Kış Öncesi Ağaçların Budaması ve Bakımları Yapılıyor

Avcılar Belediyesi park, bahçe ve kaldırımlarda bulunan ağaçlarda da kış öncesi budama ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri, kış mevsimi öncesi ilçe genelinde park, bahçe ve kaldırımlarda bulunan ağaçların budaması ve kışlık bakımlarını yapıyor. Ayrıca program dahilinde belirlenen alanlarda ağaç dikim çalışmaları da devam ediyor.

 

120 Bin Mevsimlik Çiçek Toprakla Buluşacak

Peyzaj çalışmalarına yaz-kış ara vermeden devam ettiklerini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Avcılar’ın güzel, yaşanabilir ve kent estetiğine sahip bir şehir olması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Başkan Dr. Handan Toprak, “Avcılar halkının huzuru ve memnuniyeti bizim için önemlidir. Çevreye ve doğaya verdiğimiz önemle, her dokunuşumuz, yapılan her çalışma ve rötuş, şehrimize artı değer katmak içindir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce başlattığımız mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında 120 bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirilecek. Ekiplerimiz ayrıca kış mevsimi öncesi park, bahçe ve yeşil alanlarımızda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.