Bacakları toprağa defnedildi

Bacakları toprağa defnedildi

Diyarbakır mitingindeki patlamada ayaklarını kaybeden kişilerin ayakları mezarlığa defnedildi.

Diyarbakır'da HDP'nin geçen Cuma günü düzenlediği mitingde yapılan bombalı saldırıda yaralanan 65 yaşındaki Ali Türkman ile 40 yaşındaki Rıza Özden'e ait kopan bacakları, ailelerinin isteği üzerine Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

Diyarbakır 'da 5 Haziran'daki HDP mitinginde bombalı saldırıda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri süren işçi emeklisi Ali Türkman'ın bacaklarından biri patlama sırasında koparken, diğer bacağı da hastanede kesildi. Çiftçilik yapan Rıza Özden'in ise patlama sırasında bir bacağı koptu. Türkman ile Özden'in yakınları yetkililere başvurup, kopan ve kesilen bacakları defnetmek istediklerini bildirdi. Bacaklar belediyegörevlileri tarafından Bağlar İlçesi Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Twitter hesabından attığı tweette, "Mezarlıklar Müdürlüğümüzün en acı bilgilendirmelerinden biri daha. Diğer iki yaralının kopan bacakları defnedilmiş" diye duyurdu. Bildirim formunda vefat edenlerin isimleri, defin tarihi, defin yeri ve taziye kurulan yas yerlerinin adresleri ile varsa yakınlarının cep telefon numaralarının yer aldığı görüldü.

201506101554_baca11.jpg

HALA PATLAMA ANINI YAŞIYOR

Patlamada her iki ayağını kaybeden işçi emeklisi Ali Türkman'ın oğlu Sait Türkman, babasının patlamada bir ayağının koptuğunu belirterek, "Babam her iki ayağını kaybetmiş durumda. Bekliyoruz işte hayırlı bir haber bekliyoruz. O gün ben orada değildim. Akşam saat 8 gibi duydum. Hastanelerde adını aradık. Ayakları dikilemedi, patlamada anında perişan olmuş, kullanılmayacak haldeymiş. Biri o anda kopmuş, diğerini de burada kesmek zorunda kalmışlar. Babamın ayaklarını Yeniköy Mezarlığı'nda gömdük. Vallahi çok acı bir duygu, anlatması biraz zor. Sanki babamı gömmüş kadar üzüldüm. Babamın durumu ile ilgili doktorlar ilk önce olumsuz konuştu ama şimdi iyiymiş. Her kendine geldiğinde patlama anındaki şiddeti yaşıyor, bu yüzden uyutuluyor şu an bekliyoruz" dedi.

201506101557_44.jpg

KOPAN AYAĞINI 'BEDEL' OLARAK GÖRÜYOR

Patlamada bir bacağını kaybeden Rıza Özden'in, kopan ayağını, "Bir bedel ödeme" olarak gördüğünü aktaran kuzeni Vedat Özden ise, "Rıza kuzenim. Patlamada ben orada değildim. O sırada bir ayağını kaybetti. Patlamadan dolayı da yüzde 30 görme kaybı yaşıyor. Genel durumu böyle, yani iyi değil. Rıza 40 yaşında ve köyde çiftçilik yapıyor. Onunla konuştum, ayağının kopmasını normal olarak görüyor ve bunu, 'bir bedel ödeme' olarak gördüğünü söyledi. Sağolsun doktorlar da ilgileniyor" diye konuştu.

Yoğun bakımda olan Ali Türkman'ın uyutulduğu bu yüzden henüz konuşamadığı öğrenilirken, hastanede tedavi gören Rıza Özden'in cep telefonu ile çekilen görüntülerinde zafer işareti yaptığı görülüyor.