Bahçeli 13'üncü olağan kurultayda 9'uncu kez Genel Başkanı seçildi

Bahçeli 13'üncü olağan kurultayda 9'uncu kez Genel Başkanı seçildi
Güncelleme:

MHP 13. Olağan Kurultayı'nda Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 9'uncu kez tek başına Genel Başkanlığa aday olduğu partisinin 13'üncü olağan kurultayında yapılan oylamada bir kez daha MHP Genel Başkanı seçildi.

İlk olarak MHP'nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş'in vefatının ardından MHP'nin Genel Başkanı seçilen Bahçeli böylece 9'uncu kez MHP Genel Başkanı oldu.

Bahçeli tek aday olarak girdiği kurultaydaki konuşmasında "Türkiye'nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Millet başka, zillet başkadır. Türkiye'yi uçuruma çekmek demokrasi değildir. Parlamenter sisteme dönüş olmayacaktır. 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o isim Recep Tayyip Erdoğan'dır." demişti.

FİRE YOK

Kurultayda tek aday olan Devlet Bahçeli salonda hazır bulunan tüm delegelerin oyunu aldı. Dokuzuncu kez MHP Genel Başkanlığı’na seçilen Bahçeli bin 277 oy aldı.

Delegelerin 36’sının korona virüsü testinin pozitif çıkması nedeniyle kurultaya katılmadığı ve oy kullanamadığı belirtildi.

İŞTE MHP'NİN YENİ KADROLARI

MHP'de Merkez Yönetim Kurulu Aday ve Merkez Disiplin Kurulu listeleri belli oldu. 

İşte Devlet Bahçeli'nin tek aday olduğu kurultayda MYK aday listesi:

Bahçeli 13'üncü olağan kurultayda 9'uncu kez Genel Başkanı seçildi - Resim : 1

MHP'nin Merkez Disiplin Kurulu Aday listesi ise şöyle oldu:

Bahçeli 13'üncü olağan kurultayda 9'uncu kez Genel Başkanı seçildi - Resim : 2

AK PARTİ VAR MUHALEFET YOK

  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki ile Erkan Kandemir'in de katıldığı kurultay için MHP'den CHP, İYİ Parti ve HDP'ye ise davetiye gönderilmemişti.

TÜM KATILIMCILARA COVİD TESTİ YAPILDI

Tüm kongre katılımcılarına, salonda bulunan görevlilere ve misafirlere Covid-19 testi yapıldı. Sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen kurultayın Divan Başkanlığı’na Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın seçildi.