BAHÇELİ, ABD'YE İSTEDİĞİ KANITI VERDİ

BAHÇELİ, ABD'YE İSTEDİĞİ KANITI VERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli "Asker kılığına girmiş teröristler hak ettiklerini almışlardır. Uzun zamandır özlemini çekitğimiz kardeşlik duygusu yıldız gibi parlayarak Tankarlın önnü kesmiştir. FETÖ, Türkiye'yi tuzağa çekmiştir. Türkiye, FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa karşılaşmaktadır.  Ancak ülkemizin oldukça kırılgan olduğu dönemde siyasi eleştirmeler bize bir şey kazandırmayacaktır. Eski desfterlerin sayfalarını kaldırmak bize göre faydasızdır. Siyasi kamplaşma ve çekişmeler bu sıralar en çok uzak durmamız gereken mayınlı alandır. " dedi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan Bahçeli, hiçbir askeri teşebbüsün 15 Temmuz kadar acımasız ve insanlık dışı olmadığını savundu.

MHP Lideri, ''Milli birlik ve dayanışma ruhu FETO'yu durdurmuş hesaplarını boşa çıkarmıştır'' ifadesini kullandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeye değinen Devlet Bahçeli, bu düzenlemelerin aceleye getirildiğini belirtti.

MHP Lideri, ''TSK'nın yeniden yapılanması önemlidir elbette ihtiyaçtır ancak kuvvet komutanlarının Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasının yeni sorunlar getireceğini görmek zorundayız'' diye konuştu.

İşte Devlet Bahçeli'nın konuşmasından öne çıkanlar;

TÜRKİYE DARBE GİRİŞİMİNDEN ÇOK ÇEKTİ

"Türkiye, 15 Temmuz FETÖ darbe girşimi sonucu oluşan gerginliği her zaman hissetmerktedir. Normalleşme arayışları istenilen seviyeye gelmemiştir. Türkiye, Dabre girşiminen çok çekmiştir.

BİZ TERÖRİSTLERİ DAĞDA OVADA ARARKEN..

On yıllar boyunca darbelerin, siyasi ve ekonomik enkazlarını kaldırmakla uğraşılmıştır. Hiç darbe 15 Temmuz gibi vahşice olmamıştır. Biz terörristleri dağlarda ve ovalarda ararken, bunlar TSK'nın içerisinde yapılanmışlardır.

FETÖ NE KADAR ALÇAK VE ŞEREFSİZSE PKK DA ÖYLEDİR

Pensilvanyalı teröristler, Türkiye'de iç huzuru bozmak için emir almışlardır. Bu sırada PKK işbaşındadır. Cinayet devriyesindedirler. FETÖ'nün boşluğu PKK tarafından doldurulmaktadır. Ülkemiz boyunduruk altındadır. Her tarafta hain ve melun vardır. 15 Temmuz'dan sonra 18 polisimiz, 17 de askerimiz terörle mücadele sırasında şehit düşmüştür. 35 vatan evladı FETÖ'nün ortağı PKK tarafından katledilmiştir. FETÖ ne kadar alçak ve şerefsizse PKK da aynısıdır. Şu rezilliğe bakınız ki Türk vatanında teröristler cirit atmaktadır. Son terörist teslim alınıp silahı alınmadıkça bu ülkeye huzur yoktur. 15 Temmuz kalkışması PKK tarafından namertçe sürdürülmektedir.

"TÜRKİYE İLK DEFA FETÖ GİBİ BİR DÜŞMANLA KARŞILAŞIYOR

Asker kılığına girmiş teröristler hak ettiklerini almışlardır. Uzun zamandır özlemini çekitğimiz kardeşlik duygusu yıldız gibi parlayarak Tankarlın önnü kesmiştir. FETÖ, Türkiye'yi tuzağa çekmiştir. Türkiye, FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa karşılaşmaktadır.

Ancak ülkemizin oldukça kırılgan olduğu dönemde siyasi eleştirmeler bize bir şey kazandırmayacaktır. Eski desfterlerin sayfalarını kaldırmak bize göre faydasızdır. Siyasi kamplaşma ve çekişmeler bu sıralar en çok uzak durmamız gereken mayınlı alandır.

TÜRK MİLLETİ KİMLİĞİNDE BULUŞULMALIDIR

Türk milleti kimliğinde buluşulmalıdır. Başkentine ateş yağan bir ülkenin başka yapacağı bir şey yoktur. MHP yeni bir parti değildir. Türkiye için düşündükleri bellidir. Türkiye'nin üzerinde oynanan stratejik oyunların farkındayız.

Bu konularda duruş ve görüş icraatlarıyla milli meselelerin en yakın takipçisi olduk. Kamuoyu partimizin ne yapacağına dikkat kesilmiş ve temel meselelerde kritik görevler üstlenmiştir.

BİZ TÜRKİYE SEVDALISIYIZ

15 Temmuz'daki hain girişime hayır diyen MHP'dir. Bizim yerli ve milli oluşumuz lafta değildir. Biz bu vatanı karşılıksız sevdik derken kalpten söylüyorduk. MHP, Türk İslam ülküsünün şeref nişanesidir. Türkiye kimsesiz ve metruk bir ülke değildir. Türkiye'nin ihtiyacı kimlikleri buluşturan, dirliği bozmak isteyenlere hak ettiği dersi veren iktidar anlayışıdır. Biz Türkiye sevdalısıyız. Bugünkü ortamda siyasi çetele tutmayız.

Türkiye adeta adı konmamış bir savaştadır. Son günlerde yaşadıklarımız olağanüstü niteliktedir. FETÖ ve PKK saldırıları nasıl bir tehditle yüzyüze geldiğimizi göstermektedir. 680 vatan evladı şehit olmuştur. Felaket tablosu karşımızda, milli güvenliğimiz alarm zilleri çalmaktadır.

ABD NEDEN ÇELİŞKİLİ MESAJLAR VERDİ?

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nın sözleri, Yunanistan'da FETÖ'cülerin yanında yabancı bir istihbaratçı olduğu söylenmektedir. Türkiye'ye gelen ABD Genel Kurmay Başkanı'nın bunlara cevap vermek zorundadır. ABD niye 15 Temmuz'a karşı çelişkili mesajlar vermiştir? ABD, Suudi Arabistan'ın darbe girişiminden önceden haberi var mıydı? Papa'nın Türkiye'de ne olduğundan emin değilim sözleri nasıl yorumlanmaktadır?

ABD MEHDİ SANAN MECZUBU TÜRKİYE'YE İADE ETMELİ

FETÖ ihanetiyle 239 vatan evladı şehit olmuştur. Başka bir ülkenin devlet başkanı darbe girişimini kınayamamıştır. Bunlarda yüz yoktur, vicdanları kurumuştur. ABD'de FETÖ melanetini kayıtsız ve şartsız lanetliyorsa, kendisini mehdi sanan meczubu Türkiye'ye iade eder. Bunun sızlanması yoktu, kabulü de mümkün değildir. Delil 15 Temmuz gecesidir, delil, darbeci teröristlerin rezil ifadeleridir, delil 1 dolarlardır, delil cinayet uçuşlarıdır. ABD Genel Kurmay Başkanı gelmişken Gölbaşı'ndaki Özel Harekat'a giderse, bu hainlerin eselerini göreceklerdir. "