Bahçeli Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi

Bahçeli Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi
Güncelleme:

Cumhur ittifakı ortağı MHP'nin lideri Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyımları savunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine valilerin kayyım olarak atanmasına ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli kayyım atanmasıyla ilgili hükümeti desteklediklerini belirterek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Bahçeli'nin açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı:

19 Ağustos 2019 Pazartesi sabahı Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyelerinin HDP’li Belediye Başkanları isabetli bir idari tasarrufla görevlerinden geçici tedbirle uzaklaştırılmışlar, yerlerine mezkûr illerin valileri görevlendirilmiştir. 

Bu mücadelenin kesintisiz sürmesi yegane arzumuzdur. Devletin kaynaklarını, milletin kazanımlarını teröristlere peşkeş çekenler pişman edilmelidir. 

Söz konusu büyükşehir belediye başkanları PKK’nın nam ve hesabına fütursuzca çalışan, haklarında da pek çok soruşturma ve kovuşturma bulunan terör yandaşları, terörist sevicilerdir.

CHP hemen öne çıkıp PKK’ya siper olmuş, Kandil’in önüne yatmıştır.

İstanbul yoğun yağışlardan dolayı suya ve sele teslim olmuşken, Bodrum’da tatil keyfi süren, sonra zevahiri kurtarmak için kısa süreliğine kırmızı yelekle afet mahallerini gezen, arkasından yine tatiline devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı demokrasi ve demokratik teamül hatırlatması yaparak PKK’yı utanmadan selamlamıştır. Bizim merakımız İstanbul’da da eşbaşkanlık uygulamasının olup olmadığıdır. 

İstanbullu kardeşlerimi yüzüstü bırakıp yatlarda sefa süren bir şahsın görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarına destek açıklaması millete, milli şerefe haksızlık ve hakarettir. 

CHP, belediye araçlarıyla asfalta bomba döşeyen, tünel kazan, hendek açan, kanlı saldırıları provoke ve teşvik eden terörist yedekleriyle aynı çemberde, aynı çukurdadır. Bu tablo rezalettir, utanç vericidir. 

CHP Genel Başkanı’nın “Demokrasiden uzaklaşıldı” isnadı, CHP’nin hilkat garibesi ve adamlık fukarası, üstelik özü gitmiş çöpü kalmış sözcüsünün “Darbe” iftirası aziz Atatürk’ün partisinin ne hallere düştüğünün ibret ve isyan ettirici delilidir.