Bahçeli'den Akşener resti: ''Hesabı sorulur''

Bahçeli'den Akşener resti: ''Hesabı sorulur''

MHP lideri Bahçeli, genel başkan adaylarından Meral Akşener için çok sert ifadeler kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, kongredeki en güçlü rakibi Meral Akşener’e faili meçhuller üzerinden yüklendi. Akşener’in “Faili meçhuller kabulümdür” sözlerini hatırlatan Devlet Bahçeli, Cumartesi Anneleri’ni de örnek vererek, “Bu sözlerin hesabı bir gün sorulur ve verilir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çeşitli illerde gerçekleştirdiği iftar toplantılarının ardından delegelerle özel sohbetler gerçekleştirerek, kongre sürecinin “tehlikelerini” anlatıyor. Bu sohbetlerde Bahçeli’nin, genel başkanlık için en güçlü isim olarak nitelendirilen Meral Akşener’e daha fazla yüklendiği belirtilirken, Bahçeli, Akşener’i kendi sözleriyle, “Faili meçhuller kabulümdür” sözleriyle vuruyor. Bahçeli Akşener’le ilgili şu ifadeleri kullanıyor:
 
“Faili meçhul sözü hafife alınacak söz olarak görülmemeli. Türkiye’de bin 901 tane faili meçhul vardır. Bu kadar ciddi bir konuyu MHP’de değişim dönüşüm isteyen insanın ‘faili meçhuller kabulümdür’ dediği vakit, Beyoğlu- Galatasarayarasındaki Cumartesi Anneleri’ni, genel merkez önünde perşembeden perşembeye toplanan pazar alanını, perşembe hariç, Cumartesi Anneleri’nin kullanmasına müsaade etmek demektir. Bu olayı MHP’ye sıvamak demektir. Faili meçhullerle ilgili meseleleri bir başka yerden gerçek yapılardan alıp MHP üzerine yıkmak demektir. Bu sözlerin hesabı bir gün sorulur ve verilir.”