Bahçeli'den Bozdağ'a: Adım Devlet diye ben mi araştırayım?

Bahçeli'den Bozdağ'a: Adım Devlet diye ben mi araştırayım?

MHP lideri Bahçeli, Bakan Bozdağ'ın "FETÖ’ye karşı herkes kendi içini temizlesin" sözlerine çok konuşulacak bir cevap verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "FETÖ’ye karşı herkes kendi içini temizlesin" diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, "MHP’deki milletvekillerinde toplu iğne başı kadar bulsunlar, yarım saatte partiden atayım. Adım 'Devlet' diye onu da mı ben araştırayım?" yanıtını verdi.

MHP lideri Bahçeli, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın FETÖ mensupları için siyasi partilere yaptığı "Herkes temizlesin" çağrısına cevap verdi. Bahçeli şunları söyledi:

"Bizim teşkilat olarak FETÖ ile ilişkisi vardır diye gönderdiğimiz kimse yok. Yalnız Adalet Bakanı’nın bir açıklaması vardı. 'Herkes temizlesin' diyordu. Adalet Bakanı içimizdeki FETÖ’cülerle ilgili bir toplu iğne ucu kadar sahip olduğu delil varsa bana göndersin yarım saatin içerisinde partiden atayım. Adım 'Devlet' diye, onu da ben araştırayım?"

"ADİL ÖKSÜZ BELKİ DE ÖLDÜ"

FETÖ terör örgütünün "Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz'ün ölmüş olabileceğini söyleyen Bahçeli, "Belki öldürülmüş de olabilir. Öbürü kalkıp bir şey söylüyor. 'MİT’in adamı' diyor. Adil Öksüz diyorsunuz. Her şeyi Adil Öksüz gibi birinin üstüne yıktık. Bulunursa ne olacak? Adam, 'Ben bu işlerle alakam yok, benim şahitlerim var, tarla almaya gitmiştim, iki tane de tapu senedi hazırlamıştım' dese ne olacak? Kazan’dan da iki şahit çıkar herhalde" diye konuştu.

TÜRKEŞ VE VURAL KONUSU

Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in MHP'den ayrılması konusunda, "Eski partilimiz, dava arkadaşımız Tuğrul (Türkeş) aradı beni. Düşüncemizi almak istiyor. Biz kendisini merak ettiğimiz gibi o da bizi merak etmiştir. Farklı siyasi alanlarda olmak, dostlukları eritiyor ama bitirmiyor" ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekilliği'nden istifa eden Oktay Vural'ın yeniden aday olması için "Yakışık almaz" diyen Bahçeli, "Herhangi bir kırgınlık yok. Yeniden aday olması yakışık almaz" dedi.

Cumhuriyet