Bahçeli'ye bir rakip daha çıktı

Bahçeli'ye bir rakip daha çıktı

Almanya'da otomotiv yedek parça fabrikası bulunan İsa İlyasoğlu, MHP genel başkanlığına aday oldu.

Almanya'nın Velbert kentinde otomotiv yedek parça üretim fabrikası bulunan Yüksek Mühendis İsa İlyasoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanlığına adaylığını koyduğunu açıkladı.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayıyken sosyal medyada Kenan Evren'i övdüğü iddia edilen paylaşımları nedeniyle istifa eden İsa İlyasoğlu, genel başkanlığa aday olduğunu söyledi. İlyasoğlu, "Delegenin popüler olan isimleri değil işin ehli olan ve partiyi iktidara taşıyacak adaya oy vereceğinden eminim. Başbuğ Alparslan Türkeş'ten bize emanet kalan ve Türk milliyetçilerinin tek kalesi olan MHP'nin iktidar olma zamanı gelmiştir. Şu anki parti yönetimiyle iktidar olmanın zor olduğunu maalesef 7 Haziran seçimlerinden sonra gördük. Beş ay gibi kısa bir sürede yapılan erken genel seçimlerde, almış oldukları oyu bile koruyamadılar. MHP'deki kötü gidişata dur demek ve milliyetçi fikri iktidar yapmak için, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa adaylığımı koyuyorum'" dedi.

İSA İLYASOĞLU KİMDİR?

1971 Giresun doğumlu İsa İlyasoğlu, ilk ve orta öğrenimini Giresun'da tamamladıktan sonra liseyi İstanbul'da okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendislik bölümünü 1992'de bitiren İlyasoğlu, 1995 -1996 yılları arasında İngiltere'de lisan eğitimi almak için bulundu. 2000 yılında Almanya'ya gelerek Bochum Üniversitesi'nde Yüksek Makina Mühendisliğini okudu. Almanya'nın Velbert kentinde bulunan fabrikasında, ünlü Alman otomobil markalarına ve beyaz eşya markalarına parça üretiyor.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili adayı da gösterilen İsa İlyasoğlu, Kenan Evren öldüğünde sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınlanması üzerine partililerin tepkisini çekmiş ve sosyal medya hesabının hacklendiğini iddia etmesine rağmen milletvekilliği adaylığından istifa etmişti.