Bahçeli'ye rakip çıktı !

Bahçeli'ye rakip çıktı !

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'dan genel başkanlık sinyali..

MHP Genel Başkanlığı için adı geçen ve partiden bağımsız faaliyetler içine girmesi üzerine Merkez Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilen Sinan Oğan, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a verdiği söyleşide genel başkanlık için göz kırptı..

"Partime döneceğim"

"Ülküdaşlarımın gönlünde mütevazı da olsa bir yer edindiğimi düşünüyorum. Partime döneceğim" diyen Oğan "Kâğıt üzerindeki zoraki ayrılık mahkeme kararıyla düşecektir, buna inanıyorum. Önümüz seçim. Şimdi kenetlenme zamanı. Gönlünde yerim olan herkese çağrımdır: Ben partime oy vereceğim, onlar da versinler" ifadelerini kullandı.

"Ülkücü iradenin bize yükleyeceği her görevi yapmaya hazırız"

MHP'nin 1 Kasım'da iktidar olamaması halinde genel başkanlık yarışı için sinyal veren Oğan ""İçinde bulunduğumuz bu atmosferde, seçim öncesinde genel başkanlık tartışması başlatmak doğru değil. Hepimiz 1 Kasım'a odaklanmalıyız. Mevcut MHP yönetimi partimizi 1 Kasım'da tek başına iktidar yapmakla mükelleftir. Ülkücüler 13 yıldır iktidar bekliyor. 1 Kasım'da tek başına iktidar olamazsak MHP iktidarı için ülkücü iradenin bize yükleyeceği her görevi yapmaya hazırız" değerlendirmesini yaptı.

"Her ülkücü genel başkanlığı düşünebilmelidir"

Oğan, ihraç öncesinde partiyi ele geçirmeye çalıştığı iddialarını ise "Parti bizim, zaten bizim olan şeyi neden ele geçirmeye çalışalım? Devlet Bey nasıl delegelerin teveccühü ile o makama gelmişse bir başkası da delegenin teveccühü ile gelebilir ve gelmelidir. Genel başkanlık makamı kimsenin mülkü değildir. Bu makamın tapusu Türk milliyetçilerinde ve 'Ülkücü Hareket'in uhdesindedir. Ülkücü iddialı olmalıdır. Her ülkücü genel başkanlığı düşünebilmelidir. Kimse bunu düşündü diye hain ilan edilemez" cevabını verdi.