Bahçeli'den AFAD'a 1 milyon liralık bağış

Bahçeli'den AFAD'a 1 milyon liralık bağış
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, depremle mücadele kapsamında AFAD’a 1 milyon liralık yardım yaptığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki ayrı deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma neden oldu. 3 bin 500'den fazla kişi hayatını kaybetti, 22 binden fazla kişi de yaralandı. 

MHP Lideri Bahçeli, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’miz büyük bir felakete maruz kalmıştır. Üzüntümüz tarifsizdir. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu şiddetli depremler vahim bir yıkıma neden olmakla birlikte yüreğimizi dağlamış milletimizi derinden sarsmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasına binaen; Anayasa'nın 119'uncu maddesi uyarınca 10 ilimizi kapsamak suretiyle üç ay süreyle OHAL ilan edilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi bu isabetli OHAL kararını kararlılıkla desteklemektedir" dedi.

Bahçeli, açıklamasının devamında, "Ayrıca şahsım adına depremle mücadele kapsamında AFAD'a 1 milyon liralık yardım yaptığımı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın da kan bağışı başta olmak üzere her konuda destek ve yardımını sahada göstereceğini bu vesileyle açıklıyorum. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, halen tedavi altında bulunan vatandaşlarımıza şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun, vatanımız sağ olsun, milletimiz sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

Etiketler AFAD Devlet Bahçeli