Bahçeli'den depremzedelere fırça: ''Sessizlik olacak. Dağılın gitsin, indirin şunları''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Elbistan'a giden MHP lideri Bahçeli çoğunluğunu depremzedelerin oluşturduğu kalabalığın protestoları karşısında "Sayın cumhurbaşkanını ve ziyareti sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak. Dağılın gitsin, indirin şunları" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren depremzedelere, “Böylesi olaylarda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer yetkililerin burayı ziyaretini sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak. Dağılın gitsin. İndirin şunları” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte bugün deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesini ziyaret etti.

"SESSİZLİK OLACAK. DAĞILIN GİTSİN"

AFAD’ın Elbistan’da kurduğu konteynerkenti ziyaret ettikleri sırada bir grup depremzede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, deprem sonrasında yaşanan aksaklıklar nedeniyle tepki gösterdi. Bahçeli, depremzedelere, “Böylesi olaylarda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer yetkililerin burayı ziyaretini sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak. Dağılın gitsin. İndirin şunları. Hadi bakalım” dedi.

"BİZ 2019’DA CUMHURBAŞKANIMIZA YAPTIK YAPACAĞIMIZI"

Depremzedelerden biri, Bahçeli’ye, “Sayın Devlet Bey, biz 2019’da Cumhurbaşkanımıza yaptık yapacağımızı. Memleket bitti, halk göçüyor. Biz onun için çabalıyoruz, yoksa memleketimizi seviyoruz” diye yanıt verdi.

AK PARTİLİ ÜNAL VE BAKAN SOYLU SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Depremzedelerin tepkisi, Bahçeli alandan ayrıldıktan sonra sürdü. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedeleri sakinleştirmeye çalıştı. Ünal, depremzedelere, “Yapma. Bakın, ben, sizin milletvekilinizim. Lütfen, Elbistan’a bunu yapmayın” dedi. Bir depremzede “Elbistan'ı Maraş'tan ayırın” derken diğer depremzedeler “Elbistan il olsun” sloganı attı.

ANKA