Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: ''CHP'nin kamburu''

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: ''CHP'nin kamburu''
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklama yaptı ve açıklamasında teşkilatlara gönderdiği 9 maddelik genelge de yer aldı. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert ifadeler kullanırken, CHP’nin 37’nci Kurultay’ında Kılıçdaroğlu’ndan “kurtulması gerektiğini” açıkladı.

Bahçeli, CHP’nin 25-26 Temmuz’da yapılacak 37’nci Olağan Büyük Kurultay’ında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘kurtulması gerektiğini’  belirterek, “Kambur atılmalı, CHP’nin rotası başkent Ankara istikametine döndürülmelidir” dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Terörist Demirtaş’ın tutukluluğunu adalet ve demokrasinin yokluğuna bağlayan Kılıçdaroğlu, bu izansız üslubu kanalıyla PKK’nın gölgesine sığınmıştır.  Aziz Atatürk’ün kemiklerini sızlatan bu şahsın devirdiği çamlar haddi ve hududu çoktan aşmıştır. Yeni CHP’yi HDP’yle güncelleyen, geçmişe format atıp Mustafa Kemal’in mirasını hiç eden, bununla da kalmayıp Kandil’e ve Pensilvanya’ya mahkûm ve meftun hale getiren Kılıçdaroğlu hem partisine hem de Türkiye’ye kurulan vahim, hatta vandal bir kumpasın ana aktörü haline gelmiştir.”

DAVUTOĞLU VE BABACAN'A DA YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini CHP’nin yanında İYİ Parti ve HDP’nin de eleştirdiğini hatırlatan Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yönelik de sert ifadeler kullanarak, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu ile birlikte İP’çi ortağının belirli aralıklarla seçimden bahsetmesi, hele hele bu gürültü kirliliğine Serok ve Babacan’ında katılıp abuk sabuk yorum ve siyasi değerlendirmelerde bulunmaları bize göre gevezelik, aynı şekilde gevşeklik olarak okunmalıdır”

Bahçeli’nin teşkilatlara gönderdiği 9 maddelik genelgede ise il ve ilçe kongrelerinin 9 Ağustas Pazar günü Samsum’un İlkadım ilçesinde başlayacağı duyurularak, 14 Mart günü de 13.Olağan Büyük Kurultayın yapılacağı kaydedildi.

TEŞKİLATLARA BARO BAŞKANLARI UYARISI

Bahçeli teşkilattı koronavirüse karşı da uyararak, kongrelerin açık hava ve kapalı salonlarda sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılmasını istedi. Bahçeli baro başkanlarının eylemini işaret ederek, teşkilatlara şu uyarıları yaptı:

“Son zamanlarda sokaklarda ikbal arayan, bir sebeple tezahür eden toplu gösteri ve yürüyüş vakalarına sık sık tesadüf edilmektedir.Demokratik bir hak arayışından daha çok iç barış ve huzur ortamını zedelemek isteyen bazı siyaset ve sivil toplum temsilcileri fırsatçılık yaparak ülke gündemini zora sokmaktadır.Provokasyonlara oldukça müsait bugünkü ortamda her türlü tahrik ve saldırıya karşı uyanık olunacak, dikkat edilecektir”

 “Milliyetçi Hareket Partisi’ni istismar etmek için ortam kollayanlara, fitne yaymak için tetikte bekleyenlere, kimliğimizi ve inançlarımızı kullanarak bozgunculuğa heves edenlere imkan ve izin verilmeyecektir. Bizden görünüp değerlerimize, ilkelerimize ve dava arkadaşlarımıza iftira atan, itibar suikastı ve dedikodu tetikçiliği yapan her kim olursa olsun ayıklanacaktır. Genel Merkez’in bilgisi ve onayı bulunmadan şu ya da bu adla toplantılar düzenleyip camiamızı ilgilendiren sözde kararlar alan gafillere itibar edilmeyecektir.”

 “Partimizin fikirlerini ve duruşunu topluma aktaracağı demokratik platformlar, kararlaştırılmış salon ve meydan mekanlarıdır. Parti mensuplarımız, arkasında kimlerin olduğu meçhul, kontrol dışı gelişmiş ve partimizin düzenlemediği hiçbir toplantı ve gösteriye katılmayacaklardır.”

“SOSYAL MEDYA KONUSUNDA GÖRÜŞ AÇIK”

 “Milliyetçi Hareket Partisi’nin sosyal medya konusundaki görüşü açıktır, berraktır. Mecburi bir hal alan sosyal medya yasası çıkasıya kadar tavrımızda da bir değişiklik olmayacaktır. Yine de sosyal medyada yapılan saldırılar takip edilecek, eninde sonunda muhataplarından hukuk önünde hesap sorulacaktır.”

“Önümüzdeki dönemin hassasiyeti dikkate alınarak açık ve kapalı toplantı ortamlarında her ihtimal hesaba katılacak; yayın, ilan, afiş, pankart ve sloganlarda tüzük ve programımızda yer almayan hiçbir şey kullanılmayacaktır.”

“Kamuoyu tercihlerini yönlendirmek için yapılan düzmece anket ve yoklamalar yaygınlaşmıştır. Bundan amaç partililerimizin dik duruşunda  dalgalanmalar yaratmak, kutuplaştırıcı siyasetin aktörlerine yığınak hazırlamaktır. Bu konuda mensuplarımız ve vatandaşlarımız bilgilendirilecek, bu tuzaklara karşı tedbirli olmaları sağlanacaktır.”

“Kongrelerdeki üslubun, kamuya açık olarak dile getirilen görüşlerin ve yapılan yorumların mutlaka parti politikalarına uygun olması ve bunun dışına çıkılmaması önem arz etmektedir.Genel Merkezin belirlediği işaret, slogan, afiş, poster, rozet, marş, sembol ve kavramlar dışında hiçbir materyal parti çalışmalarında kullanılmayacaktır.”