Bakan Albayrak: Vız gelir tırıs gider, Ağbal: Ödev çıkarıyoruz

Bakan Albayrak: Vız gelir tırıs gider, Ağbal: Ödev çıkarıyoruz

Enerji Bakanı Berat Albayrak ile Maliye Bakanı Ağbal'dan Moody's'İn kredi notunu düşürmesiyle ilgili farklı açıklamalar geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "Birileri bir operasyon yapmaya çalışıyor. Birileri bir algı peşinde. Biz işimize bakacağız. Kim ne yaparsa yapsın. Biri notu indirmiş, diğeri kaldırmış... Vız gelir tırıs gider" dedi.

Bakan Albayrak Denizli'deki programları çerçevesinde 400 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezinin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Albayrak "2020'ye kadar çok stratejik adımlar atacağız. 21 Dağıtım Bölgesi'nin yakın takibi sürecini başlattık" dedi.

Albayrak ayrıca "Hazinemizin son birkaç gündür yaptığı talebe borçlanma maliyetine bakıyorsunuz her geçen gün daha iyiye gidiyor" diye konuştu.

MALİYE BAKANI'NDAN FARKLI AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili olarak , Enerji Bakanı'nından farklı bir görüş açıkladı. Ağbal "Moody's'in değerlendirmesinde dikkat çektiği konular hükümet olarak zaten bizim gündemimizde olan konular. Biz bu ortaya çıkan gelişmeden kendimize ev ödevleri çıkartıyoruz" dedi.

"Orta vadede Türkiye'nin büyümesini yukarıya çekecek her türlü kararı hükümet olarak alma noktasındayız. Kurumsal kalite noktasında yapılması gereken çalışmalar var" diyen Ağbal, "Tek tek yapıyoruz. Moody's'in değerlendirmesinde ortaya koyduğu yapısal reform ihtiyacı olsun, ekonominin potansiyel büyümesinin yukarı çekilmesi konusu olsun ve ülkenin uzun vadeli büyümesini etkileyen kurumsal kalitesini rekabetçilik pozisyonunun yukarı çekilmesi olsun bunlar doğru konular" ifadesini kullandı.

Naci Ağbal'ın açıklamaları şöyle:

 "Hükümet olarak bunların farkındayız. Bu konularla ilgili her türlü çalışmayı bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Biz şuna inanıyoruz: Türkiye'nin uzun vadeli büyümesini ancak ve ancak yapısal reformlara ağırlık vererek sağlayabiliriz. Bunun başında da demokrasi ve demokratikleşme reformları ve adımları hukukun güçlendirilmesi geliyor." 

"Tek tek uygulamaya alacağız"

"Biz bu ortaya çıkan gelişmeden (not indirimi) kendimize ev ödevleri çıkartıyoruz" diyen Ağbal, "Türkiye olarak demokrasinin kökleşmesi, kurumsallaşması noktasında atmamız gereken adımları zaten hükümet programımızda ortaya koyduk. Bunları tek tek uygulamaya koyacağız" dedi.