Bakan Albayrak'tan sert sözler

Bakan Albayrak'tan sert sözler
Güncelleme:

Enerji Bakanı Albayrak Hakkari'de yapılan saldırıya böyle tepki gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, PKK'lı  teröristlerce enerji nakil hatlarında çalışan işçilere yönelik saldırıya ilişkin,  "Bölge insanının daha iyi şartlarda hizmet alabilmesi için alın teri döken  işçilerimize yapılan bu menfur saldırı ile hain terör örgütü neye hizmet ettiğini  bir kez daha gösterdi.

Bölücü örgütün hain tuzaklarına ve saldırılarına inat bu  ülkenin insanını yaşatmak, daha iyi bir yaşam sunabilmek için ne pahasına olursa  olsun çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Albayrak, Hakkari'nin Yüksekova'ya bağlı Çobanpınar köyündeki enerji  nakil hatlarında çalışan işçilere yapılan saldırıya ilişkin yaptığı yazılı  açıklamasında, bu saldırı sonucunda Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (Van EDAŞ)  personeli iki işçinin şehit olduğunu ve 3 işçinin yaralandığını anımsattı.

PKK'lı teröristlerin insanlara fayda sağlayacak her adımın ve hizmetin  düşmanı olduğuna dikkati çeken Albayrak, şöyle devam etti:

"Bölge insanının daha iyi şartlarda hizmet alabilmesi için alın teri  döken işçilerimize yapılan bu menfur saldırı ile hain terör örgütü neye hizmet  ettiğini bir kez daha gösterdi. Bölücü örgütün hain tuzaklarına ve saldırılarına  inat bu ülkenin insanını yaşatmak, daha iyi bir yaşam sunabilmek için ne pahasına  olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz. Hain ve  bölücü terör örgütü, bugüne kadar  ihanet ettikleri ve acımasızca saldırdıkları insanımızın alın terinde  boğulacaktır. Bugün bir kez daha hain terör örgütü, Kürtleri katlederken,  kendisini sözde Kürtlerin temsilcisi görenler, hain terör örgütünün katliamlarına  seyirci kalmaya, üç maymunu oynamaya devam ediyor."

Bakan Albayrak, her fırsatta terör örgütünün uzantıları ile aynı  karede yer almaktan sıkılmayan siyasilerin de hain örgütün masum işçileri,  sivilleri katletmesine karşı tepki ortaya koymak yerine, terörle mücadelenin en  etkili alanlarından biri olan silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) hedef  alarak "adeta örgüt sözcülüğüne soyunmuş" durumda olduğunu belirtti.

Siyasilerin bu aymazlığa dur demedikleri sürece halkın nezdinde terör  örgütü ile birlikte silinip gitmeye mahkûm kalacaklarına işaret eden Albayrak,  şunları kaydetti:

"İçeride ve dışarıda terör odaklarının hain saldırılarına maruz kalan  ülkemize ve milletimize yönelen bütün tehditler ortadan kalkıncaya ve son  terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelemiz aralıksız devam  edecek. Milli birlik ve beraberliğimizi, vatanımızı, devletimizi ve bayrağımızı  hedef alan her kişi, kurum ve onların destekçileri yürütülen bu mücadelenin  kararlığı karşısında her zaman yok olmaya mahkûmdur. Şehitlerimize Allah’tan  rahmet, yaralanan işçilerimize Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyorum."

AA