Bakan Berat Albayrak için şok sözler: ''Ayıp, gerçekten ayıp''

Bakan Berat Albayrak için şok sözler: ''Ayıp, gerçekten ayıp''
Güncelleme:

Akit TV'de yorumculuk yapan gazeteci Ali Tarakçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasına tepki gösterdi.

Akit TV'de yorumculuk yapan gazeteci Ali Tarakçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olmasına tepki gösterdi.

Bu durumun ahlaki olmadığını söyleyen Tarakçı "Ayıp, gerçekten ayıp, buna ayıp demeyecek, bunu eleştirmeyecek insanın aklından da, vicdanından da kaygı duyarım" diye konuştu.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan Tarakçı, Berat Albayrak'a devletin hazinesinin teslim edilmesine AKP içinde vicdan sahibi insanların itiraz edeceğini söyleyerek şu sert tepkiyi dile getirdi:

"İşin bir ahlaki boyutu var her şeyden evvel. Siz damadınızı hazineyi devredemezsiniz. Olmaz ya, bu olmaz. Eğer siz damadınızın dışında Türkiye'de Ak Parti içerisinde 40 yıllık siyasi hayatınızda yol arkadaşlarınız ve birikmiş değerler açısından bula bula damadınızı bulmuşsanız tek kelimeyle çok ayıp bu. Ahlaki değil bu. Ayıp, gerçekten ayıp, buna ayıp demeyecek, bunu eleştirmeyecek insanın aklından da, vicdanından da kaygı duyarım. Ak Parti içerisinde vicdanı olan adamlar itiraz edecekler bu duruma."