Bakan Bozdağ'dan Fethullah Gülen açıklaması

Bakan Bozdağ'dan Fethullah Gülen açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen'le ilgili ''Türkiye'ye gelsin, sorulara yüz yüze cevap versin'' dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ Bekir, Fetullah Gülen için kırmızı bülten çıkartılması talebi ile ilgili ''Kırmızı bültenle ilgili mahkemelerin verdiği kararlar bakanlığımıza ulaştı. Bu kararlarla ilgili hazırlıkları bakanlığımız sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde biz bunu İçişleri Bakanlığı İnterpol Daire Başkanlığına göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplarına bunu iletecektir. Bu süreç devam ediyor" dedi.
 
TÜRKİYE'YE GELSİN, YÜZ YÜZE CEVAP VERSİN
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen'in bulunduğu yerden ifade vermeye hazır olduğuna dair açıklamalara ilişkin, " Fetullah Gülen'in istinabe yerine çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olandır. Yargılamada yüz yüzelik ilkesi esastır. Türkiye ile Amerika arasında günde bir sürü uçak seferi var,  bildiğim kadarıyla sağlık bakımından da bir sorunu yok. İstinabe yerine  Türkiye'ye gelsin, mahkemeye doğrudan çıkarak hakimin, savcının veya ilgililerin  sorduğu sorulara yüz yüze cevap vermesi daha doğru olur" dedi.
 
EREN ERDEM'E SUÇ DUYURUSU
 
Eren Erdem'in açıklamalarını anlamakta zorlanıyorum. Kendi söyledikleriyle basına verdiği açıklamalar çelişiyor. Türkiye'nin silahları aktardığına yönelik ifadeleri var. Akıl sahibi herkesin anladığı açıktır. Sayın Erdem milletin aklıyla da alay ediyor.Diğer yanda 'İran'la Türkiye bir savaşa girse ben İran'ın yanında yer alırım' diyen bir milletvekili. Böyle bir milletvekiline biz ne söyleyeceğiz. Buna CHP'ye oy vermiş değerli vatandaşların itiraz etmesi lazım . Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu milletin parlamentosunda bulunan birinin söyleyebileceği, milletin hazmedebileceği bir şey değildi. Bu konuda CHP şimdiye kadar bir şey söylemedi. 
 
Benimle ilgili güya Adana'da bir savcıyı aradığım ve soruşturmayı kapattırdığım, benden habersiz iş yapmayın dediğim şeklinde bir iftira attı. Tabi ilgili baş savcı vekili böyle bir şey yok dedi. Savcılığa başvurdum iftira atıyor.