Bakan Çavuşoğlu ve Baykal arasında esprili diyalog

Bakan Çavuşoğlu ve Baykal arasında esprili diyalog

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) işbirliğiyle Antalya'da AÜ Manavgat Turizm Fakültesi'nin temel atma töreninde...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) işbirliğiyle Antalya'da AÜ Manavgat Turizm Fakültesi'nin temel atma töreninde CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Manavgat İlçesi'ndeki tören alanına önce CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal geldi. Baykal, kendisiden sonra gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu görünce, "Sayın Bakan, beyefendi" diye seslendi. Bakan Çavuşoğlu önce seslenen Baykal'ı fark etmedi. Ardından, "Nasılsınız iyi misiniz?" diye soran Baykal'ı görerek teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, "Her geçen gün gençleşiyorsunuz" dedi. Baykal ise "Ankara'da kıyamet kopuyor burada sen" diye esprili bir yanıt verdi. Baykal'ın bu esprisine Çavuşoğlu ise "Sizin cevabınızı aldıktan sonra ortalık sakinleşiyor" dedikten sonra ikili tören alına geçti.

Temel atma törenine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Baykal'ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Milletvekilleri CHP'li Çetin Osman Budak ve Niyazi Nefi Kara, Ak Partili Mustafa Köse, MHP'li Tarkan Akıllı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır ve çok sayıda davetli katıldı.

MANAVGAT'TA TURİZM FAKÜLTESİ TEMELİ ATILDI

Akdeniz Üniversitesi ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde turizm fakültesi temeli atıldı. Temel atma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Çetin Osman Budak ve Niyazi Nefi Kara, Ak Partili Mustafa Köse, MHP'li Tarkan Akıllı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır ve çok sayıda davetli katıldı.

Eğitime ne kadar yatırım yapılsa, bütçe ayrılsa ve okul yapılsa az olacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, iktidara geldikleri günden bu yana bütçede en çok payı eğitime ayırdıklarını söyledi. Türkiye'nin her köşesini yeni okullarla donattıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin her ilinde üniversiteler var, Alanya'dan başlayıp artık ilçelerde de üniversiteler kuruyoruz" dedi. Birçok ülkeyle yapılan ortak üniversite yatırımlarından bahseden Çavuşoğlu, Japonya ile ortak teknoloji, Çin'le sağlık bilimleri fakültesi projeleri olduğunu söyledi.

ÇALIŞANLARIN SİGORTASINI DEVLET ÖDEYECEK

Turizmin ihmal edilmeyeceği ve desteğin süreceğini de söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Sayın Başbakanımız açıkladı, artık kış aylarında turizm sektöründe çalışan kişilerin sigortasını o işletmeciler ödemeyecek, devletimiz karşılayacak. Antalya'da da, başka yerlerde de böyle olacak. Bu şekilde kış aylarında vatandaşlarımızda işten çıkarılmayacak. Ölü, düşük sezonda işletmelerimizin üstündeki yükü kaldıracağız. Uçak desteğimizde devam ediyor. Bu yıl sezona yavaş başladık. Turizm bakanımızın teklifiyle uçak başı 6 bin dolar ödüyorduk. Ama sezon öyle bir seyretti ki bu desteği uzatmaya karar verdik. Temmuz, ağustos çok şükür toparlandı. Eylül, ekimde inşallah iyi olacak. En az hasarla bu seneyi kapatacağız" dedi.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDA KAR EDERSİNİZ

Bütün dünyanın dev şirketlerinin 800'ünün CEO ve yönetim kurulu başkanlarının önümüzdeki hafta Ankara'da, kasımda Antalya'da olacaklarını anlatan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise şöyle konuştu:

"Yatırımda kar da, zarar da edersiniz ama bir alanda yapılan yatırımda kesinlikle kar edersiniz, eğitime yapılan yatırımda. Turizm istihdam açısından çok önemli, Türkiye'nin en büyük sektörü, en çok ihracat, istihdam yaptığımız sektör. Turizmin ülkeye kazandırdığı diğer hiçbir sektör kazandırmıyor ve neredeyse katma değeri de yüzde 100 Türk malı. 8 haziranda sayın başbakanla gerçekleştirilen şura toplantısında özellikle Antalyalılar çok önemli konu dile getirdiler. Kış döneminde istihdamın üzerine devletin yüklediği ki yüzde 50'ye yakın yükün alınmaması istendi. İşçi çalışanlarımızın ücretlerini verileceği söylendi. Sayın Başbakan o gün bunun talimatını verdi ve inşallah seçim sonrasında Antalya milletvekilleri bu konunun takipçisi olacak."

ANTALYA TÜRKİYE TURİZMİNİN KALBİDİR

Bu törenin tarihi başlangıcı ortaya koyduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise, hem Manavgat, hem Manavgat turizmi, hem de eğitim dünyası için çok önemli bir katkı gerçekleştirildiğini kaydetti. Türkiye turizminde artık eğitimin kaçınılmaz bir ihtiyaç haline geldiğini dile getiren Baykal, "Artık sadece deniz, kum, güneş, otel olayı değildir. Turizm insan olayıdır ve sektörün karşısındaki sorunların doğru anlaşılması ve çözüm getirilmesi ciddi bir ihtiyaçtır. Türk dünya turizminin öncüsüdür. Antalya Türkiye turizminin kalbidir, üçte biri sadece Antalya'nın etrafında şekilleniyor. Manavgat turizmi de Antalya turizminin kalbidir, üçte biri gerçekleşiyor. Türkiye için böylesine önemli bir sektörün artık ciddi eğitim atılımlarına ihtiyacı vardır. Bu girişim Türkiye'de turizm eğitimi yüksekokul düzeyinden üniversite, fakülte düzeyine çekecektir ve ciddi ihtiyaç vardır" dedi.

Törende MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından da protokol üyeleri hep birlikte temel atma töreni için hazırlanan butona bastı.

 

Kaynak: Doğan Haber Ajansı