Bakan Çavuşoğlu'ndan mutabakat açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan mutabakat açıklaması
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatlarla ilgili olarak "Biz en az hasarla, iki mutabakatla istediğimizi aldık." açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatlarla ilgili olarak "Biz en az hasarla, iki mutabakatla istediğimizi aldık." ifadesini kullandı.

"30 KM DERİNLİĞE KADAR TÜM TERÖRİSTLER ÇIKARILACAK"

Bakan Çavuşoğlu açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Rusya ile vardığımız mutabakatın özü şudur; Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar, 30 kilometre derinliğe kadar tüm PKK/YPG teröristleri çıkarılacak. 10 kilometrelik derinlikte birlikte devriye gezeceğiz, birlikte devriye faaliyetleri başladı. Teröristlerin 30 kilometre çıkarılmasında Kamışlı dahildir, oradan da çıkartılacak ama devriyede hariçtir. Çünkü başından beri burada zaten rejim var.

"HAREKATI YAPMASAYDIK BUNLAR OLMAZDI"

Hem Münbiç'ten hem Tel Rıfat'tan YPG/PKK terör örgütleri çıkartılacak. Yani biz en az hasarla iki mutabakatla istediğimizi aldık. Sahada ve masada güçlü olabilirseniz bunları yapabilirsiniz. Harekatı yapmasaydık bunlar olmazdı."

AA