Bakan Eroğlu İzmir’e müjdesini böyle verdi!

Bakan Eroğlu İzmir’e müjdesini böyle verdi!

AKP'nin İzmir Milletvekili, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun İzmir projelerini açıklarken kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu.

AKP’nin bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, 8 proje açıkladı ve maliyetinin de 30 milyon TL olduğunu söyledikten sonra, “8 vekil, 8 müjde. Daha çok vekil olsaydı, daha fazla müjde olurdu. İki dini ve iki resmi bayramda 8 vekil olarak müjdelerimizi açıklayacağız” dedi. Eroğlu’nun bu sözleri ayrımcılık olarak değerlendirilip tepkilere neden oldu.

Ramazan Bayramı nedeniyle, İzmir’deki bir otelde yapılan bayramlaşma törenine katılan Eroğlu, “”8 vekil, 8 müjde. Daha çok vekil olsa, daha fazla müjde olurdu. Biz bir karar aldık. İki dini bayram ve iki milli bayramda (Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı) 8 vekil bayramlaşmak için İzmir’e geleceğiz ve müjdelerimizi vereceğiz” dedi.

AÇIKLANAN PROJELER

1- Aliağa Kalabak Barajı ve Sulaması: Barajda 607 bin metreküp su depolanacak, 970 dekar arazi sulanacak. Toplamda 887 bin TL yıllık net zirai gelir artışı sağlanacak. Maliyeti 12 milyon TL olacak ve inşaat ihalesi 21 Ağustos’ta yapılacak.

2- Seferihisar Gödence Göleti ve Sulaması: 400 bin metreküp su depolanacak, 680 dekar arazi sulanacak. Toplamda 648 bin TL yıllık zirai gelir artışı sağlanacak. Maliyeti 9 milyon TL olacak projenin ihalesi 14 Ağustos’ta yapılacak.

3- Balçova Terapi Ormanı: Balçova’da bin 802 dekar alan üzerine kurulacak olan terapi ormanı kent merkezine 13 kilometre uzakta olacak. Seyir noktaları, yürüyüş yolları yer alacak.

4- Örnekköy Çocuk Ormanı: Karşıyaka’ya 1 kilometre mesafede olacak tesis 336 dekarlık alana kurulacak. Tesis çocuklara özel olacak.

5- Yakaköy Tabiat Parkı: Bornova’ya 10 kilometre mesafede, 470 dekarlık alanda yapılacak olan tesis büyük bir rekreasyon alanı olacak.

6- Kınık Otomatik Meteoroloji İstasyonu: Bu tesis sayesinde Kınık ilçesine ait meteorolojik bilgilere www.mgm.gov.tr’den anlık ulaşılacak.

7- Bayındır Meslek Lisesi: 2015 yatırım programına alınan okul 16 dersliğe sahip olacak. Projenin ön çalışmaları sürüyor.

8- Selçuk Devlet Hastanesi: 75 yataklı hastane 29 Mayıs 2015’ta sağlık bakanlığı tarafından ihale edildi. Değerlendirme çalışmaları devam ederken, hastanede 3 ameliyathane, 3 yoğun bakım yatağı, 17 acil müşahede yatağı, 15 poliklinik odası, 15 hemodiyaliz ünitesi, 3 doğum salonu yer alacak.